Ústí nad Labem - Šelmy zahájily nový ročník! Hráči neoblíbenou letní přípravu začali ve středu dopoledne na fotbalovém hřišti vedle Zlatopramen Areny. Na tréninku vedeným Milanem Skrbkem se sešli tři strážci brankoviště, jedenáct obránců a třináct hráčů z ofenzivy. Nepřítomni byli kromě Pavla Janků, který ohlásil konec aktivní kariéry, také gólmani Zdeněk Orct a Dušan Salfický, zadák Roman Němeček a útočníci Richard Diviš, Marek Hovorka, Petr Kanko a Milan Mikulík. K jejich absenci se níže vyjádřili právě asistent trenéra Skrbek a sportovní manažer Jaromír Šindel. S některými hokejisty se vedení klubu loučí.

Interview s Milanem Skrbkem ...

Zahájili jste přípravu na nadcházející ročník, dorazili všichni?
"Chyběl nám pouze brankář Zdeněk Orct, který byl pravděpodobně u lékaře, ale to není vůbec podstatné. Pokud pominu jeho a Roka Pajiče, který byl na mistrovském šampionátu, jsme kompletní a takto bychom se zde měli scházet."

Suchou přípravu zahájili Lvi ve složení:
Brankáři: Radek Fiala, Pavel Francouz, Michal Petrásek (J).

Obránci: Dominik Boháč, Vladimír Brož, Kamil Černý, Miloslav Gureň, Ondřej Holomek, Petr Hořava, Jan Klobouček, David Pojkar, Lukáš Poživil, Milan Vobořil, Jiří Zeman.

Útočníci: Jan Alinč, Marek Čurilla, Lukáš Handlovský, Robin Hanzl, Ondřej Havlíček, Jan Kloz, David Ludvík, David Pazourek, Tomáš Rod, Jaroslav Roubík, Zbyněk Sklenička, Martin Šagát, Tomáš Vávra (J).

Trenéři: Petr Rosol, Milan Skrbek.

Nastíníte program vašeho mužstva pro následující dny?
"Příprava bude stejná jako každý rok, vždy je hodně podobná. Pouze bude oproti loňsku kratší, loni byla devět týdnů, letos jen sedm a půl. Náročnost ale bude určitě stejná. Začátek bude zaměřen na vytrvalost, na posílení všeho svalstva a celého těla tak, aby se ti kluci zatáhli a zařazovat budeme zprvu spíše regenerační cviky. Ve středu, čtvrtek a pátek máme jeden trénink na fotbalovém hřišti vedle zimního stadionu a od pondělí začínáme trénovat dvoufázově. Využijeme vše, co se nachází v areálu, ať už k běhání Střížovický vrch či k posilování posilovnu a kola. Zamíříme také na schody."

Jak jste si rozdělil práci s Petrem Rosolem?
"Bavíme se o tom a je jedno, kdo a kdy trénuje. Není to podstatné, ale většinou to dělám já."

Jak jistě víte, letos se nehraje Tipsport Cup. Máte již naplánovaná nějaká přípravná utkání?
"Něco domluveného máme, ale není to úplně doladěné. Střetnout bychom se měli s Kladnem, Litvínovem, Benátkami nad Jizerou (všichni - doma i venku), Karlovými Vary (jen v KV Aréně), možná Liberecem (nejisté). Dále jsou v plánu klání s prvoligovými celky, protože je potřeba hrát i s nimi a zvyknout si na trochu jiný hokej, za všechny uvedu Litoměřice (doma i venku)."

Plánuje se nějaký příchod do klubu?
"Někdo ještě určitě přijde, uvidíme, kdo se v průběhu naskytne, potřeba budou dvě pravá křídla. Odchází například Milan Mikulík do Mladé Boleslavi. Chce tam sám, chce to tam znovu zkusit a my mu v tom nebudeme bránit."

Jak vidíte možné zúžení české první hokejové ligy na čtrnáct účastníků?
"Ve Vrchlabí to skončilo a v Táboře to vypadá rovněž špatně. Nevím, zda je zájem z nižší soutěže, ale zřejmě ne. Rozdělení na čtrnáct celků a odehrání 52 kol je podle mého horší systém, neboť nyní jsme hráli v závěru s trochu relativně lepšími mančafty. Jsem zvědavý, jak se to vyřeší, my se budeme muset pouze podvolit."

Jaké jsou ambice celku?
"Cíl je stejný jako volni, postup do nejvyšší soutěže."

Máte jasno už o kapitánovi ústecké šlechty?
"Jako bývá zvykem, i letos proběhne volba."

Jak byste se naposledy ohlédl za loňskou sezónou?
"Měli jsme úspěšný rok, akorát jsme v prvním domácím zápase baráže zaváhali a to podle mě byl klíčový okamžik celé sezony. Hodně nás to psychicky položilo, ale člověk nikdy neví, jak by to dopadlo."

Šindel: Kabinu Slovanu opouští Milan Mikulík ...

"Po třech sezónách nás Milan požádal o uvolnění s tím, že by chtěl hrát extraligu. Jeho krok se dal očekávat. Došli jsme k závěru, že když nehodlá působit v Ústí nad Labem, tak mu v přestupu bránit nebudeme. Jenom čekáme, jaké hráče nám Mladá Boleslav, za níž nastupoval formou střídavých startů, za něj poskytne," konstatoval sportovní manažer Ústeckých Lvů Jaromír Šindel.

Šindel: V týmu končí Marek Hovorka, Petr Kanko, nejisté je i pokračování Richarda Diviše. Janků věší brusle na hřebík ...

"Jak již bylo dříve řečeno, aktivní kariéru ukončil útočník Pavel Janků, který před několika týdny oslavil dvaačtyřicáté narozeniny. Klobouk dolů před tím, co za dlouhá léta v hokeji dokázal a patří mu naše poděkování. Marek Hovorka a Petr Kanko odcházejí, protože se neprosadili. Smlouvu nemá ani Richard Diviš, který byl na hostování z Kladna, a uvidíme, jak se situace kolem něj vyvine. Roman Němeček, jenž byl v Ústí nad Labem čtyři sezóny, potřebuje změnu. Jednáme s extraligovými celky, do Ústí by měl pak střídavé starty" odůvodňuje někdejší brankář.


Fotografie z letní přípravy naleznete ve fotogalerii.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže