Ústí nad Labem - Mistři 1. hokejové ligy ČR mají za sebou první tři tréninky. O své první dojmy se podělil forvard Jaroslav Roubík, který, jak již bylo dříve zmíněno, s klubem podepsal dvouletou smlouvu s následnou roční opcí. Kromě prvních postřehů se útočná síla svěřila s tím, jak strávila volno nebo třeba proč se

Válečníci žlutomodré armády se sešli přibližně po třech týdnech. Roubík zatratil variantu, že by se hráči s "novou image" navzájem nepoznali. "Tři týdny jsou chvilinka, všichni jsme se poznali. Ve volnu jsem se staral o dceru, takže jsem si moc neodpočinul. Nyní následuje znovu dřina," míní sparťanský odchovanec.

Zahájení podle třiatřicetiletého hokejisty neproběhlo nijak zvláštně, těžší přípravu než v Hradci Králové neočekává. "Letní přípravy již trénuji dvacet let, je to všude hodně podobné. Trénovat na suchu budeme sedm a půl týdne, následovat bude krátká dovolená a poté už se jde na led. Po tak krátké době se nedá říct, jestli příprava bude těžší, ale bude to pravděpodobně stejné." myslí si bývalý hráč Východočechů.

Vedení celku si hráče s jednačtyřicítkou na dresu pojistilo na dva roky. "Rozhodl jsem se pro Ústí nad Labem, bavilo mě to tady. Mám rád, když se vyhrává, jsou tu dobří kluci, hráči a o něco se tady hraje," svěřil se spokojený Roubík.

O ambicích není třeba se zmiňovat. "Jsou stejné jako minulou sezónu, chceme postoupit do extraligy a i za tímto cílem letos půjdeme," nechal se slyšet pátý nejproduktivnější hokejista loňské baráže.

Stále není rozhodnuto o počtu účastníků v nadcházejícím ročníku 1. ligy ČR a je ve hvězdách, jakým způsobem se bude letos hrát ... jedním z odpadlíků je i bohužel tým z Krkonoš, HC Elektromont Vrchlabí. "Důležitý je pouze počet zápasů, tento systém zřejmě všem vyhovoval. Vrchlabí je malé město, a když sponzor, který to tam táhl skončí, tak jim nic jiného nezbude. V této době je to hodně těžké, je to o penězích a i čtrnáct celků by bylo dost," řekl zkušený hráč.

Uplynulý rok hodnotí jako neúspěšný. "Vyhráli jsme první ligu, ale stejně nám to bylo k ničemu. Přes baráž jsme mohli přejít, všichni jsme chtěli, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo," uzavřela ústecká posila.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže