Ú s t í n/L. - I další sezónu bude obranné řady doplňovat Kamil Černý, který do týmu přišel letos v lednu. Do týmu nastoupil jako nejlepší střelec-obránce 1. ligy a tento status si zachoval i na konci sezóny. V letošní sezóně vsítil celkem 15 gólů, což je srovnatelné s lepšími statistikami útočníků. Díky dvouleté smluvní opci, kterou se Slovanem má, o něj trenéři projevili opět zájem, a tak v klubu zůstává minimálně na další sezónu.

Kamile, jaké byly okolnosti podpisu smlouvy?
Ono už to začalo někdy v půlce ledna, kdy jsem sem přišel. Ta smlouva byla do konce sezóny s možností dvouleté opce. Klub byl v právu ji uplatnit a uplatnil ji.

Měl jste nějaké jiné varianty nebo nabídky?
S uplatněním opce jiné varianty nebyly. A já jsem v Ústí rád. Ústí je špička první ligy, v Táboře jsme měli jiné starosti, hlavně se zachránit. Nehledě na okolnosti, které byly kolem toho všeho. Myslím si, že můžu být spokojen, že jsem tady.

Co vy a letní příprava?
Přípravy musí být, to ví každý. Letos máme sedm a půl týdne a myslím si, že se to dá vydržet, protože ta příprava je hodně pestrá. Jezdí se na kole, běhá … Není to prostě jenom o jedné činnosti. Dovednosti se střídají a díky tomu se to dá vydržet. Každý rok tím musí hokejista projít.

Je nějaká činnost, kterou máte v přípravě vyloženě rád?
Kdybych měl něco opravdu vybrat, co mě baví, tak by to bylo asi kolo nebo nějaká odrazovka a hry. Moc nemusím běhání, i když moc nevážím. To asi každý. Ale žádné větší problémy s tím nemám, pokaždé to nějak zvládnu. A rychle to uteče.

Trénujete radši sám nebo s ostatními?
Já radši v kolektivu. Ale ono mezi tím ledem a koncem letní přípravy je nějaký čas, kdy se musím sám udržovat a nemám s tím problém. Jet na kole nebo si zahrát tenis, zaběhat si. Protože v tomto případě tom není nikterak dirigované, tak mi to nevadí.

Čeká vás zápas s Karlovými Vary, kde jste odehrál několik zápasů. Bude pro vás tento duel nějak specifický?
Já bych řekl, že ne. Já tohle moc neprožívám. Na druhou stranu jsem byl i v Chomutově a hráli jsme proti nim finále. Také jsem to neprožíval. Ve Varech i V Chomutově se spousta hráčů vyměnila. Spíš s těmi kluky, se kterými jsem tam hrál, se pozdravíme. To je tak všechno.

Jak trávíte dovolenou?
S přítelkyní tohle řešíme na poslední chvíli. Vůbec neplánujeme dopředu, protože nevíme, co bude. Teď poslední dva roky jsme byli někde týden na dovolené. Spíš se snažím udržovat v kondici a být chvíli doma, protože v sezóně jsem většinu času pryč.

Bydlíte v Ústí sám, nebo s někým?
V Ústí bydlím sám. Přítelkyně totiž pracuje a dělá školu. V sezóně sem jezdí na víkend. V období letní přípravy jezdím o víkendech domů.

Vy máte trenérskou licenci „C“, neláká vás to ještě výše?
Když jsem byl v Chomutově, tak jsem si tam první rok udělal licenci a pak jsem tam dva roky chodil se základnou nebo školou bruslení s malými dětmi, protože ten klub, co to tam vedl, to chtěl mít rozdělený na skupiny. Čím víc lidí tam je, tím může mít i menší počet ve skupině, tak pro ty malý kluky je to lepší, než když jeden trenér tahá třicet špuntů. Co se týká těch vyšších licencí, tak já jsem teďka měl na starosti školu. V pondělí 23. května jsem dodělal bakaláře. Zatím jsem nad tím nějak nepřemýšlel.

Co jste studoval?
Na jihočeské univerzitě na pedagogické fakultě obor Výchova ke zdraví. Pod tím názvem si každý představí různé věci, ale bylo to komplexně o zdraví po té stránce biologické nebo té tělesné, přes tu stránku pedagogickou i psychologickou. Takové široké zaměření, byl tam i trénink. Nebylo to jen o tom, co se má jíst a co nemá. Samozřejmě zdravá výživa tam byla také, ale bylo to tak komplexně zaměřené na člověka.

Myslíte si, že vám to něco dalo jako hokejistovi?
Snažím se hodně dávat pozor na jídelníček, protože 60-80% ovlivňuje zdraví člověka. V tomhle směru jsem se docela změnil. A i spoustu dalších věcí jako regenerace a rekreace. I co se týká tréninku, tak jsem se dozvěděl spoustu věcí, které použiji. A ten obor je mi i blízký, takže si myslím, že mi toho hodně dal.

Sledujete dění kolem počtu týmů v první lize? Do soutěže se jich přihlásilo sice 16, ale může jich být i méně.
Je pravda, že se přihlásili všichni. Docela mě to zajímá, protože jsem odchovanec Tábora a ten na tom není moc dobře. Těžko říct, jak to bude vypadat na začátku sezóny. Teďka někdy se to bude lámat, kdo v první lize zůstane a kdo ne. Ty informace jsou zprostředkované z medií a s kluky, se kterými se potkám, se o tom občas bavím. Ale konkrétní věc, jestli to dopadne dobře či nikoliv, nevím. Uvidíme až někdy po druhém červnu, kdy zasedá komise, která bude posuzovat ty přihlášky. Přál bych si, aby tam Tábor zůstal, protože se na postup do první ligy dost nadřeli. Po té ekonomické stránce se to neuřídilo a teď není jasné, zda Tábor zůstane nebo ne. Ale jako táborák bych si přál, aby se tam první liga hrála.

Jaký počet týmů by byl podle vás nejlepší?
Těžko říct. Já si myslím, že ten systém, co se hrál vloni, nebyl zas tak špatný. Nejspravedlivější by asi bylo, kdyby hrál každý s každým čtyřkolově. Je otázka, jestli by se to zvládlo termínově, kdyby tam bylo šestnáct týmů, ale když jich tam bude míň, tak by se to asi bez problému zvládlo. A možná by to i tu soutěž zkvalitnilo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže