Ú s t í n/L. - Velmi čilý ruch dneska panoval na trase Ústí nad Labem - Litvínov. Na hostování do konce sezony 2011/12 odchází do nedalekého Litvínova obránce David Pojkar, jenž oblékal dres Slovanu od sezony 2006/07. Společně s ním posílí kádr Benziny odchovanec Lvů a v loňské sezoně nejlepší hráč Robin Hanzl. Ten se vrátí do týmu Slovanu nejpozději do 31. ledna 2012. Do Litvínova přestupuje brankář Martin Volke. Součástí dohody je i blíže nespecifikovaná hráčská výpomoc z Litvínova do Ústí.

Šindel: "Hledali jsme pro Robina tým, kde bude mít stejnou roli jako v Ústí."

Robin Hanzl v sezoně 2010/11 vyhrál kanadské bodování Ústeckých Lvů, když ve 42 zápasech vsítil 13 gólů a na 26 jich přesně přihrál. Hanzl zářil i v následujícím play-off a baráži, když si dohromady za 21 utkání připsal 19 bodů za 7 branek a 12 asistencí. Hanzl odehrál také 5 zápasů v dresu Litvínova. "O Robina byl zájem téměř v celé Extralize. My chceme jeho hráčský růst podporovat, proto jsme hledali tým, kde bude mít stejnou roli jako v Ústí. Litvínov bude pro Robina správnou volbou," řekl sportovní manažer Lvů Jaromír Šindel.

Obránce David Pojkar může v Litvínově odehrát celou sezónu

David Pojkar odehrál vinou zranění v loňské sezoně jen 30 utkání základní části, ve kterých si připsal 13 bodů za 4 góly a 9 asistencí. V play-off a baráži odehrál dalších 18 utkání s bilancí 0+4. Stihl také nastoupit ve 4 zápasech právě za extraligový Litvínov a vstřelit jednu branku. "David Pojkar hrál v Litvínově loni, tamní prostředí zná. Jdeme stejnou cestou jako v loňské sezóně. Chceme, aby naši hráči byli na vrchol sezóny připraveni, v Extralize je čeká více těžkých zápasů," řekl Jaromír Šindel.

Oba hráči Lvů se v průběhu sezóny mohou objevit i v ústeckém dresu. "Zvláště během reprezentační přestávky Extraligy budeme hráče zpět do Ústí povolávat," dodal Šindel.

Součástí dohody o hostování Hanzla a Pojkara je i hráčská kompenzace z Litvínova. Loni Slovanu pomohl například obránce Jiří Gula, nadějně se prezentoval slovenský útočník Juraj Majdan. Rozšíří právě tito hráči svou bilanci v Ústí? "Nebudeme zatím specifikovat o koho jde, ale máme vytipované litvínovské hráče, které bychom rádi viděli v našem dresu," nechtěl prozradit jména muž, který má ve městě na Labi na starost sportovní stránku klubu.

Ústečtí Lvi dohodli s vedením hokejového Litvínova ještě jednu hráčskou transakci. Brankář Martin Volke se stal kmenovým hráčem litvínovské Benziny. Devětadvacetiletý Volke loni začal sezónu v Litoměřicích, následně se objevil v Litvínově, kterému pomohl fantastickými výkony do play off.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže