Ú s t í n/L. - Ústecký hokej není jen A- tým. Mládežnické týmy jsou důležitou součástí klubu. Na zápasy budoucích hvězd chodí de facto jen rodinní příslušníci a jejich kamarádi. Lvíčata by si zasloužila daleko větší pozornost fanoušků, protože se právě mohou podívat na hráče, kteří dost možná budou základními pilíři dospělého výběru. Pojďme se podívat na několik důvodů, proč sledovat ústeckou mládež.

Atraktivní soupeři

Junioři a starší dorostenci hrají skupinu Západ ve své lize. Díky tomu nejen méně cestují na zápasy, ale také hrají často derby. Zápasy s Děčínem, Mostem či Litoměřicemi slibují velmi zajímavou podívanou. Některé týmy spolupracují a hráči chtějí předvést co nejlepší výkon, aby mohli hrát za tým, za který chtějí. Mladší dorostenci hrají nejvyšší soutěž a jsou v kontaktu s tuzemskou elitou. Sice se krčí až na posledním místě v tabulce, ale hráči získávají zkušenosti, které využijí v letech následujících.

Koncepce ústeckého hokeje

S příchodem generálního manažera Roberta Kysely byla nastolena nová koncepce. Ta je založena na zabudování vlastních odchovanců do hlavní smečky Lvů, což mladíkům vyhovuje. Vědí, že pokud na sobě budou tvrdě pracovat, mohou se dostat do A- týmu. Hanzl a Brož prošli mládežnickými týmy a nyní hrají po boku těch nejlepších. Jako dorostenci odešli z Ústí například Budinský, Trončinský, Kubát, Roth.

Porovnání práce s mládeží

Práce s mládeží. To je stejně důležitá činnost, jako dávat góly. Každý sportovní klub si od práce s mládeží hodně slibuje, snaží se vychovat co nejvíce špičkových sportovců. Někomu to jde více, jinému méně. Nejlépe to jde pozorovat právě při zápasech. Zejména pokud hraje tým Čech proti mančaftu z Moravy, jsou k vidění dva naprosto rozdílné styly hokeje. Rozdíly jsou patrné, byť v menším měřítku, v zápasech mezi týmy z Čech.

Rodí se hvězdy

Asi každý fanoušek si někdy položil otázku „Jak se vlastně rodí hokejová hvězda?“ Není nic jednoduššího, než pravidelně chodit na zápasy mládežnických týmů a pozorovat výkonnostní růst hráčů. Mezi dorostenci a juniory je mnoho budoucích skvělých hokejistů. Napodobí někdo Milana Hejduka či Jana Čalouna?
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže