Ústí nad Labem - K předehrávce 29. kola I. hokejové ligy ČR nastoupil univerzál Zbyněk Sklenička na postu levého obránce. Ještě v sobotu ho ale ochozy Zlatopramen Areny mohly spatřit na levém křídle. Zanedlouho třicetiletý hokejista nastřádal letos během dvaceti jednoho zápasu deset kanadských bodů (3+7). Jedna ze Skleničkových branek byla pro Lvy v aktuální sezóně zvláštní. Zásah někdejšího litvínovského forvarda proti Berounským Medvědům znamenal pro Slovan letošní stý gól.

Jak byste zhodnotil souboj s Havlíčkovým Brodem?
„Čekal jsem, že Havlíčkův Brod bude více kousat. Věděli jsme o kvalitách hostujícího celku a trenéři před zápasem apelovali na bezchybnou obrannou hru. Ta je základem úspěchu. Pokud budeme v utkáních dobře bránit, v útoku už nějaké góly dáme.“

S čím jste k předehrávce po prohrané bitvě s Pískem nastoupili?
„Nebylo moc času, ale trenéři Petr Rosol a Milan Skrbek nám řekli o chybách, kterých jsme se proti Písku dopustili. Duel s Jihočechy jsme neodehráli dobře a klání nám vyloženě nevyšlo. Až moc jsme se tlačili do brány a navzájem si překáželi. Výpadek zřejmě přijít musel. I když tým neustále šlape, jednou pokles formy přijít musel. Tomu se nevyhne žádné mužstvo. Ze střetnutí s Pískem jsme se poučili a bylo to v pondělí znát. Hráli jsme s mnohem větším nasazením a musíme hrát na co máme.“

Třináctizápasová šňůra na vítězné vlně se rozplynula. Zažil jste již někdy něco podobného?
„Podobnou sérii jsem ještě nezažil. Velmi se to cení. O počtu výher jsem nepřemýšlel, ani jsem netušil, že máme tolik výher v řadě. Naše úspěšná série skončila s Pískem před domácím publikem, ale jednou to přijít asi muselo.“

Oproti loňskému ročníku se v základní části místo 44 zápasů hrají 52 zápasy. Zamlouvá se vám více letošní model I. hokejové ligy ČR?
„Soustředíme se především na naši hru a každý tým chceme přehrát. Na systému nám záleží, hlavní ale je, aby nám před play-off vyhovoval. Pokud mohu mluvit za sebe, tak mně vyhovuje hrát více utkání, než když se trénuje. Herní praxe se nedá jiným způsobem nahradit, i když pravděpodobnost zranění je vyšší.“

Od 25. kola se v sestavě Ústeckých Lvů neobjevuje před odchodem nejproduktivnější hráč Slovanu, Jan Alinč. Je to velké oslabení pro váš kádr?
„Je to náš nejlepší hráč a na první ligu to je špičkový centr. Odešel do Slavie Praha, pro nás je to smůla. Přijal nabídku a já mu osobně přeji v Tipsport extralize hodně štěstí. Musíme se vyrovnat s tím, že nám bude nyní chybět. V mužstvu máme ale spoustu dobrých hokejistů a nebude to pro nás snad velké oslabení.“

V sobotu jste ve Zlatopramen Areně nastoupil proti Písku v útoku na levém křídle a v pondělním klání s havlíčkobrodskými Rebely na postu levého obránce. Vadí vám časté střídání rolí?
„Zvyknul jsem si střídat levého beka a levé křídlo ze zápasu na zápas. Dělá mi někdy trochu problémy, když musím naskočit na pravé křídlo. Nemám tento post moc zažitý a nejsem takový bruslař, abych tam létal po mantinelu. Hraji ale tam, kam mě trenéři napíší. Jsem rád, že hraji a to je pro mě prioritní.“

Pokud bychom se zpětně vrátili k vaší sté brance Ústí nad Labem v letošní sezóně. Na kolik vás třetí gól proti Berounu ve 22. kole soutěže vyšel?
„Nejdřív jsem myslel, že to bude tisíc korun českých. Kluci ale usoudili, že pět set korun českých bude lepší. Stá trefa nic moc neznamená a není důvod to nějak oslavovat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže