Ú s t í n/L. - V rámci dalšího kola zavítaly na led Slovanu nedaleké Litoměřice. Varovný signál ústeckým směrem vyslali litoměřičtí hokejisté v minulém kole, ve kterém porazili druhý Chomutov. Průběh utkání nebyl jednoznačný ani v tomto zápase. Litoměřice dlouho kousaly a Ústečtí se nemohli přes jejich obranu prosadit. Nakonec se to povedlo v polovině zápasu Miloši Čermákovi.

Miloši, úvodní třetinu jste sice začali aktivně, ale Přikryla jste překonat nedokázali. Proč bylo tak těžké se prosadit?
Já si myslím, že jsme hlavně ten zápas podcenili. Věděli jsme, že soupeř v minulém kole porazil Chomutov, takže jsme měli k tomu zápasu přistoupit trochu jinak. Dovolili jsme tam Litoměřicím nějaké šance a byli jsme rádi, že jsme tu třetinu uhráli na nula nula.

K čemu vás trenér po té první třetině nabádal? Přeci jen jste měli hodně střel, byli jste i dost aktivní…
Tak samozřejmě, že musíme hrát lépe zezadu a nedělat v obraně zbytečné chyby.

Nezdálo se vám, že jste trochu vypustili začátek druhého dějství? Protože obzvlášť na začátku začaly Litoměřice vystrkovat růžky…
V kabině jsme si řekli, že budeme hrát líp a hráli jsme ještě hůř než tu první třetinu. Ale určitě jsme to podcenili. Zaplaťpánbůh, že jsme dali ten gól na jedna nula, že jsme pak začali trochu hrát.

V polovině zápasu se vám konečně podařilo litoměřického brankáře překonat. Vzpomene si, jak k té situaci došlo?
Myslím, že tam někdo střílel od modré čáry a tuším, že ten puk brankáři vypadl nebo ho měl pod lapačkou a já jsem do něj šťouchnul a naštěstí to propadlo do brány.

Vynadal vám trenér v kabině před tou závěrečnou třetinou?
Tak trošku nám vynadal (úsměv). A trošku se rozčiloval.

Nemyslíte si, že vám v zápase chyběl důraz?
My jsme se snažili ty akce dohrávat do prázdné brány. Ale spíš jsme se měli snažit více střílet od modré, jít do té brány a dorážet to tam. Takhle jsme pak vlastně dali ty dva góly.

Poté se Danielu Boháčovi podařilo nejprve zvýšit na 2:0, pak na 3:0. To už z vás muselo to napětí spadnout…
Dan nás dneska podržel. Dal krásný góly (vedle stojící Daniel Boháč se začal smát).

V týmu máte novou francouzskou posilu. Jak se vám se Sachou Treillem hraje v jedné lajně?
Saša je skvělý hráč. Já si ho pamatuju z extraligy. Akorát v letošní sezóně měl smůlu, že byl zraněný. Ale myslím si, že už se do toho dostává a že bude hodně platný hráč.

Jak jste ho v kabině přijali? Komunikujete s ním anglicky?
Noo, oni někteří kluci ani anglicky neumí (smích). Saša umí trochu česky, ale většinou komunikujeme v angličtině. A trenér umí francouzsky, takže ten to má jednodušší.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže