Ústí nad Labem - Domácí premiéru za Ústí nad Labem si v severočeském derby se Stadionem Litoměřice odbyl mladík Dan Růžička. Do sestavy Ústeckých Lvů se žlutomodrá pětapadesátka vrátila po dvou měsících, s mužstvem poprvé trénovala 9. 1. 2012. S plzeňským hokejistou v sestavě Slovan vždy naplno bodoval. Důvěru trenéra Petra Rosola dostal Růžička v 15. (Benátky nad Jizerou – 0+0), 19. (Most – 0+0) a 21. kole (Olomouc – 1+0) I. hokejové ligy ČR. Dvacetiletý obránce tehdy cestoval přímo až na zápasy.

Duely s Litoměřicemi byly vždy vyrovnané, ve středu jste nad tímto soupeřem zvítězili 3:0. Jak hodnotíte středeční bitvu a sledoval jste letos druhou nejvyšší českou hokejovou soutěž?
„Příliš velkou pozornost jsem tomu nevěnoval, soustředil jsem se především na extraligovou Plzeň. Od kluků z Ústí nad Labem jsem se dozvěděl, že to jsou vyrovnaná utkání. Litoměřice dobře brání, hrají dobře zezadu a snaží se hrozit z brejků. Šancí jsme si vytvořili dostatek, mohli jsme vyhrát větším rozdílem. Opomenout nesmím ale ani našeho brankáře Vladislava Koutského, který nás po celých šedesát minut držel a nejen za vychytané nájezdy mu čisté konto náleží.“

Ve Zlatopramen Areně jste se poprvé představil ústeckým příznivcům. Jak se vám zamlouvají podmínky na severu Čech?
„Na zázemí ani podmínky si v Ústí nad Labem nemůžu stěžovat, vše je na skvělé úrovni. Parta je taktéž suprová, do neznámého prostředí jsem nešel. Z Plzně znám Jakuba Lva a Dominika Boháče, kteří mi se vším pomohli. V kabině panuje uvolněná atmosféra a jsem rád, že mohu za Ústecké Lvy hrát.“

Za celek pod vedením Petra Rosola jste poprvé nastoupil 22. 10. 2011 v Benátkách nad Jizerou. Jak jste tuto nabídku přijal?
„Od začátku sezóny jsem věděl, že pokud nebudu hrát za Indiány, tak jsem napsaný do Ústí nad Labem. S příchodem Jaroslava Modrého je v týmu Plzně deset beků a pro mě se již nenašlo místo. Poslední dobou hrajeme jen na sedm obránců. Za nabídku od Slovanu jsem tak byl rád. Do kdy v Ústí nad Labem pobudu, netuším.“

Z Plzně se pomalu stává tým veteránů. Kromě příchozího Jaroslava Modrého za západočeský tým nastupují například Jiří Vykoukal, Martin Straka, František Kaberle, Jiří Marušák ... Jak velkým přínosem jsou tito hráči pro Plzeň?
„Všichni na to po všech stránkách mají. Jsou to zkušení zadáci, kteří v hokeji ještě neřekli poslední slovo. Jsou výborní v přesilových hrách, dobře brání. Je to neskutečná škola, každý obránce je vám schopen dát něco jiného. Jaroslav Modrý je pro Plzeň ohromná posila, umí nebezpečně zaútočit, výborně brání. Jiří Vykoukal je neskutečný dříč. To samé platí v případě Františka Kaberleho a Jiřího Marušáka. Dají se přiučit jenom dobré věci.“

A závěrem. Jak byste zhodnotil vaše dosavadní působení v Plzni (32 z.; 0+1; 16 TM; +/- +8), kde jste hrál naposledy v rámci 36. kola Tipsport extraligy doma proti Litvínovu (výhra 4:1)?
„Je to pro mě velká zkušenost. Některé zápasy byly horší, ale v tabulce jsme vysoko, takže převládá spokojenost.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže