Ústí nad Labem – Letošní základní část I. hokejové ligy ČR se již pomalu chýlí ke svému konci a Ústečtí Lvi již netrpělivě vyhlížejí soupeře pro čtvrtfinále
play-off. Poslední kolo první části soutěže, které je na programu ve středu
22. 2. 2012, rozhodne o tom, který klub z možné pětice (Havlíčkův Brod, Písek, Kadaň, Litoměřice, Třebíč) svede boj s lídrem. Šumperk má sice stejný počet bodů jako Třebíč, ale Horáci mají k dispozici ještě úterní domácí zápas
(21. 2. 2012 od 17:30 hod.) s Benátkami nad Jizerou k dobru. S kartami už nikterak nezamíchá čtvrteční dohrávka 49. kola mezi Olomoucí a Hradcem Králové.

HC Rebel Havlíčkův Brod:
S Rebely se letos svěřenci Petra Rosola ve čtvrtfinále play-off pravděpodobně nepotkají. Pokud ve středu v domácím prostředí Havlíčkův Brod nezaváhá s Benátkami nad Jizerou, do druhé části soutěže půjde ze sedmého místa. Havlíčkobrodským stačí získat proti Benátkám nad Jizerou dva body, neboť Písek má s Rebely horší vzájemné zápasy. Pokud tým z Kotliny skončí v tabulce sedmý, narazí v prvním kole play-off na Chomutov.

Slovan má s Rebely pozitivní bilanci, ve čtyřech duelech si Lvi připsali čtyři tříbodová vítězství (5:1, 4:1, 5:0, 2:1).

Co musí udělat pro postup? Získat minimálně bod v domácím prostředí proti Benátkám nad Jizerou nebo spoléhat na fakt, že Písek nezvítězí v Chomutově nebo Kadaň v Hradci Králové. Pokud by v úterní dohrávce vyhrála za tři body Třebíč, poté je možnost také doufat, že Horácká Slavia nebude loupit body v Ústí nad Labem.

IHC KOMTERM Písek:
Celku z KOMTERM Areny náleží před posledním kolem základní části postupová osmá pozice. To znamená, že pokud si Jihočeši budou vědět rady s Chomutovem a zvítězí, do play-off by měli z 90 procent postoupit. Pokud by zaváhal tým Havlíčkova Brodu, mohl by se Písek posunout i na sedmou pozici. Je tu však jedno velké ALE. Pokud by aktuálně jedenáctá Třebíč porazila v úterní dohrávce Benátky nad Jizerou a ve středu i ústecký Slovan, byl by Písek odsouzen do play-out. Třebíč má totiž lepší vzájemná utkání.

Písek zajisté není soupeř, který by si Ústečtí pro čtvrtfinále play-off přáli. Ve střetnutích dvou žlutomodrých celků se Slovan radoval z výhry pouze dvakrát (4:0, 5:0), ve zbylých dvou případech Písku podlehl (shodně v obou zápasech 2:3). Mimochodem právě písečtí hokejisté byli ti, kteří v letošní sezóně jako první dobyli na konci listopadu 2011 Zlatopramen Arenu.

Co musí udělat pro postup? Vyhrát ve středu na horkém ledě Chomutova a zároveň věřit, že Třebíč, pokud by zvítězila v úterý, nevyhraje ve středu v Ústí nad Labem.

SK Kadaň:
Kadaň už každý fanoušek před pár koly z play-off odepisoval. Po překvapivé výhře v Ústí nad Labem živí Kadaňští ještě naději, společně s Litoměřicemi mají nejtěžší úlohu. Farma Chomutova musí věřit v prohru Havlíčkova Brodu s farmou Liberce a zároveň doufat v porážku Písku v Chomutově. Pokud oba jevy nastanou, musí ke všemu ještě přidat vlastní vítězství v Hradci Králové.

Severočeské derby mezi Ústím nad Labem a Kadaní vyznělo lépe třikrát pro prvně jmenovaný tým, který svého soka dokázal porazit poměry 2:0, 5:1 a 6:2. Při posledním měření sil Kadaň zaskočila Ústecké, kteří před svými fanoušky padli 2:3. Nutno poznamenat, že Slovanu v den utkání již o nic nešlo, první příčku měl jistou.

Co musí udělat pro postup? Porazit venku Hradec Králové a zároveň věřit v prohru Havlíčkova Brodu s Benátkami nad Jizerou a prohry Písku v Chomutově.

HC Stadion Litoměřice:
Čtvrtfinále play-off s Litoměřicemi by bylo pro všechny severočeské fandy lahůdkou. Stadion ale už má jen teoretickou naději, když právě v derby s Ústeckými Lvy padl 2:6. Lídr tabulky odsunul svou farmu z osmého místa až na příčku desátou. Aby Litoměřice mohly postoupit, musí v posledním kole základní části porazit Most a doufat, že Kadaň nezíská více než dva body a Písek vydoluje maximálně bod v Chomutově. S Kadaní mají Litoměřice negativní skóre ve vzájemných utkáních, proto nesmí Kadaň dosáhnout mety sedmdesáti bodů. S Pískem mají naopak Litoměřice bilanci pozitivní, Jihočeši ale nesmí získat více než bod.

Šelmy na Stadion umí, výsledky z letošního ročníku z pohledu Ústí nad Labem hovoří za vše (3:2 po prodloužení, 5:2, 3:0, 6:2).

Co musí udělat pro postup? Dobýt mostecký zimní stadion a věřit, že Písek nezíská více než bod na ledě Pirátů a Kadaň více než dva body v Hradci Králové.

SK Horácká Slavia Třebíč:
Ačkoliv Třebíči náleží nejhorší příčka ze všech výše uváděných klubů na proklouznutí do play-off, Horáci mají stále zápas k dobru a postup ve svých rukou. Pokud v úterním utkání s Benátkami nad Jizerou a ve středečním zápase zvítězí Třebíč za tři body, má jistý postup do play-off, neboť s Pískem má pozitivní bilanci ve vzájemných duelech.

S Třebíčí se dosud Lvi střetli třikrát. V domácím prostředí zvítězili hokejisté z krajské metropole těsně (4:3), na ledě Horácké Slavie prohráli ve 13. kole (2:3 po prodloužení). V posledním vzájemném boji zvítězili venku svěřenci Petra Rosola 4:3 po samostatných nájezdech.

Co musí udělat pro postup? Zvítězit v úterní dohrávce doma nad Benátkami nad Jizerou a připsat si ve středu skalp lídra tabulky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže