Ústí nad Labem - Slovan má po letošní základní části v kádru nejen nejproduktivnějšího útočníka, ale i obránce. Produktivitě hráčů
po 52 odehraných kolech dominuje forvard Jaroslav Roubík, mezi zadáky náleží prvenství ústeckému kapitánovi Janu Kloboučkovi. Co se týká gólmanské otázky, vítězem ve statistice procentuální úspěšnosti se stal Libor Kašík
z Olomouce.

Kanadské bodování v první části soutěže ovládl Jaroslav Roubík, jenž vynechal jen dvě střetnutí. Během 50 startů v dresu Ústeckých Lvů vsítil čtyřiatřicetiletý útočník dvacet šest branek, k nimž si připsal dvaatřicet gólových asistencí. Bilance bývalého královehradeckého hokejisty činila v základní části 58 kanadských bodů, tzn. v průměru 1,16 bodu na zápas. Interview naleznete zde.

V těsném závěsu obsadil druhou pozici Lukáš Král z Benátek nad Jizerou, který nastřádal během 51 utkání o bod méně (20+37). Až třetí a čtvrté místo náleží Pirátům z Chomutova. Na pomyslnou bednu by se ještě vešel Milan Kraft (50 zápasů; 23+33) a "bramborovou" medaili by za své počínání ve všech utkáních základní části obdržel David Hruška (52 zápasů; 27+28).

Nejlepším bekem, co se týká nasbíraných kanadských bodů, je hráč z Ústí nad Labem, jenž pravidelně nastupuje s "C" na hrudi. Jan Klobouček dokázal získat během letošních jednapadesáti startů v I. hokejové lize ČR rovných čtyřicet kanadských bodů, a to za deset přesných zásahů a třicet gólových asistencí. Mezi všemi hráči soutěže patří pátečnímu oslavenci v pořadí patnáctá pozice. Bilance Kloboučka je 0,78 bodu/zápas. Hodnocení základní části očima Kloboučka naleznete zde.

Vůdce Jana Kloboučka mezi obránci pronásledoval Aleš Holík ze Šumperka. Holík má na kontě o dva body méně (51 zápas; 12+26).

Nejúspěšnějším brankářem sezóny se stal olomoucký Libor Kašík. Téměř dvacetiletý maskovaný muž Mory se za dvacet šest odchytaných střetnutí může pyšnit průměrnou procentuální úspěšností 94,47 % (1,89 gólu/zápas; 4 shut-outy). Za Liborem Kašíkem skončil nejvíce vytěžovaný gólman v základní části, kterým byl Šimon Hrubec. Hrubec, hájící brankoviště Třebíče, zasáhl do čtyřiceti devíti utkání a jak sám přiznal v rozhovoru po 52. kole (viz zde), má toho plné zuby. Jeho úspěšnost zásahů dosáhla 93,34 % (2,63 gólu/zápas; 5 shut-outů). Po skvělém výkonu ve středu, přicestuje pravděpodobně druhý nejlepší brankář v pondělí a úterý do Zlatopramen Areny znovu.

A na třetím místě skončil s procentuální úspěšností 92,91 % gólman Zdeněk Orct (1,79 gólu/zápas; 2 shut-outy).

Nejtrestanějším hráčem ligy za základní část je Marian Morava z Havlíčkova Brodu. Morava inkasoval od hlavních rozhodčích za 49 utkání 154 trestné minuty. Na druhé pozici se usadil z týmu Berounských Medvědů Jaroslav Nedvěd (119 TM).

Svého zástupce mají Lvi v této nelichotivé statistice na šestém místě, nejtrestanějším hokejistou Slovanu je kapitán Jan Klobouček (87 TM).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže