Ú s t í n/L. - V anketě na oficiálním webu Ústeckých Lvů jste si vybrali Miroslava Třetinu. Nám však štěstí nepřálo a nemohli jsme se dohnat. A tak jsem prostě Míru lapila po náročném tréninku v tělocvičně. Tentokráte na mě však byl připraven.

Ráno vstanu a opařím se čajem...

Čtvrtek 31. 5. 2012

  • 7:30 – budíček
  • 8:00 – snídaně
  • 8:30 – sraz v kabině
  • 9:00 - 10:00 – spinning
  • 10:00 - 11:00 – posilovna
  • 12:00 - oběd
  • 12:30 - 15:00 – odpočinek
  • 15:30 – sraz v kabině
  • 16:00 - odjezd – já a nechodící jsme šli plavat, zbytek kádru odjel na fotbal. Stanoveno bylo 1500 metrů za hodinu, takže to nebyla žádná legrace. Z bazénu jsme se vydali fandit klukům do Trmic. Po návratu z trávníku následovala večeře. Tak jako většinou jsme chvilku poseděli.
  • 22:00 - návrat na pokoj, počítač
  • 23:00 - moje večerka

Tento čtvrtek byl ozvláštněn fotbalovým utkáním s fotbalisty z Trmic. Mač v nabitém programu nahradil tělocvičnu. "Spinning je výborná věc. Opravdu mě baví jezdit na kole do muziky. Posilovnu asi také všichni upřednostní před během. Ale nejvíc mě baví různé hry, ve kterých třeba o něco jde," vypráví Miroslav Třetina.

Letos si užívá letní dril pod taktovkou Jaromíra Šindela a Jiřího Mičky. "Těch příprav mám za sebou už hodně. Dobře jsem věděl, co mě čeká a do čeho jdu. Pokaždé je to podobné: hrají se hry, posiluje se a běhá. A právě ty extrémní běhy po tvrdém povrchu pro mě už nejsou," říká se smíchem muž, který tento koloběh absolvoval minimálně dvanáctkrát.

Fyzický výkon si vždy vybere svou daň. Je nutné dopřát tělu odpočinek a relaxaci. A na každého platí něco jiného. "Pokud jsme hodně unavený, což teď většinou je, tak si jdu lehnout, odpočinout si. Ale určitě déle jak hodinu nespím, protože člověk se pak do odpoledního tréninku vůbec neprobere," prozrazuje svůj recept jak nabrat síly zkušený útočník.

Spolu s ročním obdobím se mění i náplň práce profesionálního hokejisty. Zatímco zimní dny jsou prostoupeny zápasy a případně tréninky, jejichž nedílnou součástí jsou brusle. Léto se pak nese ve znamení dvoufázových tréninků na suchu. Má to nějaký dopad na denní režim? Stane se snad ze sovy skřivan? "Režim se určitě mění. Během letní přípravy člověk jen trénuje a spí, protože toho má opravdu plné zuby. Na ledě je více prostoru pro další aktivity a koníčky," srovnává etapy pracovního vytížení Míra. "Samozřejmě že sportuji i mimo tréninky, ale to bych neměl rozvádět," směje se dvaatřicetiletý Ústecký Lev.

Svíčkovou se šesti...

...s tím byste rozhodně Míru neuctili. Knedlo vepřo zelo asi taky zrovna nebude to pravé ořechové. "V letní přípravě si nemůžete dovolit nacpat se knedlíkama. Já mám rád kuřecí plátek s rýží, takže mi to vůbec nevadí. Omáčky s knedlíky nemusím. Strava ve sportu hraje důležitou roli. Člověk by třeba po knedlíkách vůbec nemohl trénovat," produktivní střelec ví co je pro něj dobré.

Každý však má nějakou slabost. Jak tedy hřeší Miroslav Třetina? "Já mám moc rád těstoviny a smetanové omáčky, třeba špenátovou a podobně," přiznává svou neřest sympatický Míra.

Podle vlastního mínění to má do důchodu za pár, že bychom pak k němu chodili na těstoviny a omáčky?

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže