Ú s t í n/L. - Letní příprava je v plném proudu. Naše kluky rozhodně nikdo nešetří. Švihadlo, švédská bedna, gymnastika a posilování na sto způsobů. Kdo že je strůjcem tohoto ráje na zemi? Trojice trenérů: Jaromír Šindel, Jiří Mička a Tomáš Mareš.

Na současné vizitce Jiřího Mičky by stálo: asistent trenéra HC Slovan Ústečtí Lvi. Do Ústí zamířil po sedmileté tour v Hradci Králové. "V Ústí jsem teprve měsíc a půl. Zatím si ty kluky oťukávám. Teď jen můžu říct, že tu je dobrá parta, chtějí na sobě pracovat, což je pro mě jako pro trenéra velmi pozitivní. Zatím jsme spolu neřešili žádný velký problém. Myslím si, že kluci jsou profíci a tedy vědí, co si můžou dovolit," shrnul svůj první dojem z ústecké kabiny Jiří Mička.

Po boku Jiřího Mičky se bude stavět Tomáš Mareš. Ten není v Ústí žádným nováčkem. Přesouvá se od Lvíčat ke Lvům. "Já to nemůžu moc srovnávat. Předtím jsem pracoval s dětmi, zatímco tady jsou dospělí lidé. A jejich tréninky jsou samozřejmě náročnější," okomentoval změnu druhý z tria koučů.

Souhra trenérského tria

"Jak s Česťou tak s Tomášem si navzájem vyjdeme vstříc. Takže to klape na 100%."

"Zatím se nám spolupracuje dobře. Hlavní pak však budou výsledky na ledě."

 

Letní příprava očima koučů

"Nám se příprava líbí, protože ti kluci trénují naplno, absolutně nad naše očekávání."

"Tak já si myslím, že nám počasí v celku přeje. Takže ty tréninkové jednotky, které jsme si naplánovali, postupně dáváme do kupy. I po téhle stránce tedy vše klape na 100%."

 

Omlazujeme...

"Momentálně je tam osm kluků, kteří se budou ucházet o místo v sestavě. Kluci na sobě makají a dřou a uvidíme, jak to bude vypadat v srpnu na ledě během přípravných utkání."

"Mladí hráči se od starších stále mají co učit. Zatím na sobě pracují velmi dobře. Ohledně mladého kádru- myslím si, že to v Ústí chybělo, na domácí se moc nehrálo. Tak doufám, že to letos bude jinak."

 

Fyzická zdatnost "nováčků"

"Myslím, že kluci co přišli z juniorky, se zatím starším hráčům fyzicky vyrovnají."

"Tak samozřejmě v některých věcech jsou síly vyrovnané. A naopak jsou záležitosti, ve kterých mají mladší ročníky trošku rezervy."

 

Letní příprava naštěstí není jen tvrdá dřina, ale realizační tým pro hráče občas připraví zpestření. Jedno už mají ústečtí hokejisté za sebou, tedy fotbalové utkání v Trmicích. Co pro žlutomodré chystají dál? "Ve čtvrtek, po odpoledním tréninku, nás čeká florbalový zápas s druholigovým celkem Ústí," prozradil plány Tomáš Mareš.

Na střídačce tedy budeme potkávat trenérské trio, kterému to zatím šlape na sto procent. Ale jak bylo řečeno: rozhodující budou výsledky na ledě. Tak jsme na to zvědaví...

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže