Ú s t í n/L. - Na první pohled se jedná o nenápadného hráče, který nedělá desítky kanadských bodů za sezónu. Pro svůj tým je ovšem díky svému přehledu o hře k nezaplacení. Nebojí se osobních soubojů. Severočeský rodák spojil se Slovanem svou dosavadní kariéru.

Honza (na fotce uprostřed) je on malička sportovně nadaný. „První brusličky jsem si nazul ve třech letech. A postupně jsem se dostal až k hokeji." Cesta to ovšem nebyla vůbec snadná. Například v 5. třídě se mladičký Hajn na začátku sezóny potácel na konci tabulky v Krajském přeboru. V mládežnických třídách se pochopitelně nesestupuje, takže průběžná poslední příčka nebyla nejlepší, ale ani žádná velká katastrofa.

Vizitka

Jan Hajn

  • Narozen: 18. 3. 1994
  • Výška: 169 cm
  • Váha: 77kg
  • Hůl: levá

S přibývajícím věkem sledoval televizi i další média a našel svůj vzor. Tím se stal, jak jinak, ústecký rodák. „Milan Hejduk je mým vzorem od dětských let, chtěl bych být jako on,“ přeje si útočně laděný hráč.

V loňské sezóně si Lvíčata našla cestu ligovým teritoriem až do baráže o nejvyšší soutěž staršího dorostu. Závěrečná část, na kterou si žlutomodří věřili, nedopadla dobře. Ústečtí na své soupeře nestačili a postup zůstal kdesi v dáli. I přes neúspěch se ligový ročník 2011/2012 stal nevětším zážitkem představovaného hráče. „Nejraději vzpomínám na uplynulou sezónu, ve které jsme se i díky dobré partě kluků a skvělým trenérům dostali až do baráže o extraligu. Ta se nám nepovedla, což je obrovská škoda. I přes prohru jsem si odnesl mnoho zkušeností, které zužitkuji v budoucnu,“ hledal pozitiva i přes trpký konec sezóny.

Jan Hajn v číslech

Základní část/ baráž

  • Zápasy: 17/5
  • Góly: 4/1
  • Asistence: 5/0
  • Trestné minuty: 8/12

Honza neponechává nic náhodě a pilně se připravuje na další ročník i mimo tréninky. „Trénuji každý den. Rád běhám. V Ústí nad Labem a jeho okolí jsou velmi dobré podmínky jak pro běhání, tak i pro cyklistiku. Je pravda, že s některými kopci moc velcí kamarádi nejsme, ale i to k tomu patří,“ dodal se smíchem. „Pokud je venku škaredé počasí, najdu si cestu do posilovny,“ uzavřel rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže