Ú s t í n/L. - Jakub Šlechta. Člověk, jehož jméno či přezdívku vyslovují hokejisté dorostů velmi často. Málokdo z fanoušků ovšem ví, jakou roli má Jakub v týmu Lvíčat. Představujeme kustoda, který neustále hýří báječnou náladou a úsměv má na denním pořádku.

Jaká je tvá úloha u týmu?
Samozřejmě se starám o mládež. Když něco hráči potřebují, rád jim vyhovím.

Zasahuješ i do tréninků? Nebo to je věc trenérů?
Ne. Trenérům do práce nezasahuji.

Jezdíš s týmem i na výjezdy?
Tak určitě. Na to se vždy těším. V autobuse je často legrace.

Staráš se tedy o pohodu v týmu?
Přesně tak.

Dobrá nálada bývá i po prohře?
Tak to ne, ale snažíme se na to všichni co nejrychleji zapomenout a soustředit se na další zápas. Abychom ho vyhráli a měli opět dobrou náladu.

Mají někteří hráči speciální požadavky? Kdo a které?
Jsou tam hráči, kteří mají velmi zajímavá přání (smích). Nebudu je jmenovat.

Na co rád vzpomínáš?
Na postup do extraligy s dorostem v sezóně 08/09. V živé paměti mám všechny sezóny, protože všude byli skvělí trenéři i hráči. Prostě super parta.

Jak ses této práci dostal?
Právě v této sezóně (2008/2009) jsem přišel na trénink a trénoval dorost. Kamarád mi říkal, že nemá pití. Odpověděl jsem, že bych klidně dělal u týmu kustoda. On se zeptal trenéra, do týdne jsem nastoupil. Vydržel jsem v této funkci až do teďka.

Jaký vztah máš s hráči? Nevznikají někdy spory?
Vztah s hráči mám dobrý. Někdy se s někým i pohádám. Za chvíli to vyprchá, a tak je to v pohodě.

Co tě na práci baví?
Jsem rád, že jsem tu šanci vůbec dostal, takže vše. Chtěl bych poděkovat všem trenérům, vedoucím a hráčům, se kterými jsem mohl strávit krásné čtyři roky jako kustod. Obzvláště děkuji panu Mertovi, panu Kuchynkovi a panu Žohovi, že mě přijali do týmu.

Jak vypadá tvůj den, kdy se hraje?
Tak ráno přijdu na zimák. Připravím klukům dresy a štrupny podle toho, kde sedí. Dále připravím pití na zápas. Pak už se těším na zápas, kde otvírám vrátka na střídačce.

Jedná se o práci důležitou, ale nedoceněnou, že?
Přesně tak.

Hrál jsi sám někdy hokej? Za nějaký tým?
Hrál jsem tady v Ústí, ale měl jsem problémy se zády, a tak jsem skončil. Jsem rád, že jsem se k tomuto sportu mohl vrátit aspoň v této funkci.

Kdy jsi byl naposledy pochválen a za co?
Tak to nevím, ale už to bude asi dlouho (smích).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže