Ú s t í n/L. - Návrat do Ústí po šesti letech zaznamenal útočník Tomáš Sýkora. V týmu Ústeckých Lvů by měl patřit k hlavním oporám a rád by si zahrál širší baráž o extraligu. „Cítím se tu jako doma,“ povídá třiatřicetiletý forvard.

Před lety patřil k nejoblíbenějším hráčům ústeckých fanoušků, diváky by chtěl bavit hokejem i v nové sezóně. „Osm let hraje Ústí na špici první ligy, takže doufám, že v tom budeme pokračovat,“ tvrdí Sýkora.

Do Ústí jste se vrátil po šesti letech. Jak se cítíte na známém místě?
Přijde mi jako kdybych tu těch šest let ani nechyběl. Cítím se tu jako doma, jen několik hráčů se obměnilo. Stadion je rovněž stejný. Když jsem odcházel, hala byla čerstvě zrekonstruovaná, po těch šesti letech jen nevypadá už tak nově.

Poslední sezónu jste strávil ve Zlíně a Karlových Varech. Jak na působení v těchto klubech vzpomínáte?
Minulá sezóna nebyla pro mě extra dobrá. Ve Zlíně byl přetlak centrů, takže jsem si tam příliš nezahrál. Ve Varech to bylo lepší, ale bohužel jsem tam nezískal novou smlouvu. Nakonec jsme se v klidu zachránili, v lednu jsme chytili fazónu. První lajna se Zaťovičem, Kumstátem a Pechem hrála výborně a nakonec nám stačil kousek k postupu do předkola play-off. Přesto v kariéře minulý ročník řadím mezi slabší.

Měl jste kromě Ústí nabídky i z jiných klubů?
Z extraligy nabídka nepřišla, z první ligy tam něco bylo. Vybral jsem si ale Ústí. Myslím, že budeme hrát znovu nahoře. Doufám, že se popereme o baráž. Navíc manželka z Ústí pochází a velice dobře to tu znám. Všechny tyto atributy měly na rozhodování vliv.

Z Ústí však po sezóně odešla spousta hráčů. Jak se tedy může příští ročník z pohledu ústeckého týmu vyvíjet?
Sice odešlo mnoho hráčů, ale věřím, že to bude dobré. Osm let hraje Ústí na špici první ligy, takže doufám, že to bude pokračovat. Možná se ještě posílíme. Každopádně pevně věřím, že budeme hrát v tabulce nahoře.

Jak se vám zatím líbí letní příprava?
Tréninky má na starosti trenér Mička a za ten týden jsem poznal, že se tu trénuje hodně a kvalitně. Po fyzické stránce budeme na sezónu připraveni.

Hrajete s číslem osm, v Ústí ho však nosí Daniel Boháč. Jak jste se domluvili?
Myslel jsem si, že dostanu nové číslo. Jen jsem se zeptal Bohyho (Daniel Boháč), co s tím uděláme, a říkal, že jsem starší, ať si ho vezmu. Tím mě mile překvapil. Číslo tedy budu mít stejné a Bohy si bude muset vzít jiné.

Sledoval jste Ústí v posledních letech, kdy jste působil v jiných klubech?
Ústí jsem hodně sledoval. Navíc jsem proti němu shodou okolností odehrál spoustu zápasů. S Boleslaví jsme Slovan vyřadili z extraligy a rok na to znovu porazili v baráži.

Znáte někoho z nových spoluhráčů?
S Danielem Boháčem a Tomášem Rodem jsem hrával právě v Boleslavi. V Ústí se mnou už tehdy hrával ještě Petr Přeučil. A Vladimíra Brože si pamatuji, když nastupoval v mládežnických týmech.

Máte za sebou bohatou hráčskou kariéru. Jaké angažmá řadíte nejvýše?
Hodně si považuji působení v Ústí. Strávil jsem tu hezké tři roky v letech 2003-2006. Jen mě mrzí, že jsme to nedotáhli do extraligy. Hráli jsme například baráž se Vsetínem. Líbilo se mi i v Mladé Boleslavi. Když jsme postupovali, byla tam neskutečná euforie. V Prostějově na začátku kariéry to bylo také dobré. Tříměsíční období ve Varech bylo rovněž solidní.

Po letech se vracíte do první ligy. Jaká bude?
Těším se na zápasy s Boleslaví. Bude chtít hrát nahoře. Solidně posílila obranu, má kvalitního trenéra. Nevím, jestli tam bude zázemí a peníze, ale stoprocentně bude hrát o postup. My s Hradcem, Jihlavou a Olomoucí se pravděpodobně popereme o druhé místo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže