Ústí nad Labem - Vladimír Brož strávil loňskou sezónu v týmu SK Horácká Slavia Třebíč, nyní hájí dvaadvacetiletý zadák opět po roce barvy Ústí nad Labem. Nevynechal jediný mistrovský zápas, během úvodní poloviny první části sezóny nastřádal pět kanadských bodů za jeden gól a čtyři asistence. Za zmínění ale spíše stojí fakt, že Brož je třetím nejlépe hodnoceným hráčem v kádru Lvů, co se statistiky +/- bodování týká. Bilance +8 je na obránce obdivuhodná.

Hokejisté Ústí nad Labem navzdory středeční porážce 2:4 se Šumperkem klesli v tabulce I. hokejové ligy ČR na třetí příčku za Olomouc. „Chybělo nám štěstí. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které jsme neproměnili. Byla to škoda, jinak nebyl náš výkon tak špatný. Každopádně jsme některé věci podcenili a soupeř těžil branky po našich chybách. Na tři rychlé góly Šumperku jsme už nedokázali odpovědět, ztratit doma body je vždy špatné,“ litoval ztráty bodového zisku ústecký rodák a odchovanec Vladimír Brož, jenž v obranném páru pravidelně nastupuje s Ondřejem Holomkem.

„Hráli jsme spolu také v juniorech, takže se dobře známe, víme o sobě navzájem, co ten druhý udělá, a ve všem si vyhovíme. Hraje se mi s ním super, nemám k tomu žádné výhrady. Při bránění nám pomáhají i kluci z útoku. V současnosti na nás sedla smůla, veze se to s námi. Doufám, že to skončí co nejdříve,“ přeje si jedenáctý nejlepší obránce I. hokejové ligy ČR v bodování pozitivní a negativní účasti na ledě.

Masér, hrdý otec Vladimír Brož
„Jsem rád, že můžu nastupovat za Ústecké Lvy, přál jsem si to. Celá rodina má radost, že hraji doma. Táta mě má na očích, dokáže mě pochválit i vynadat. Zatím jsem ocenil to, že dostávám dost prostoru a času na ledě. Své statistiky sleduji, ale vždy mě potěší více, kdyby mužstvo vyhrávalo a neměli jsme takové problémy jako ve středu se Šumperkem. Dívalo by se na to potom mnohem lépe,“ pochvaloval si dobu strávenou na ledové ploše Vladimír Brož, který má v ústeckém realizačním týmu stejnojmenného otce.

„Jsme více méně spokojení, že jsme na třetí pozici, za to by bylo rádo každé mužstvo. Některé zápasy bychom ale nejraději vymazali z hlavy, nezahráli jsme je dobře. Třetí místo je zatím dobré, uvidíme nyní, jak to bude vypadat ve druhé polovině základní části,“ pokračovala severočeská devadesátka.

V první prosincový den letošního roku čekají Slovan nevyzpytatelné Benátky nad Jizerou. „V sobotním utkání budeme chtít získat zpět podporu diváků, které jsme ve středu zklamali. Benátky nad Jizerou jsou velmi nepříjemným soupeřem, tamní hráči hodně bruslí, napadají a jsou nepříjemní v osobních soubojích. Musíme si na to dávat velký pozor a přistoupit k zápasu naplno,“ předesílá bývalý mládežnický reprezentant České republiky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže