Ú s t í n/L. - Mladší dorostenci odehráli dlouhodobou část. Vyhráli osmnáct z dvaceti zápasů, přesto není lodivod týmu Jan Čaloun spokojen. Chce svůj tým připravit tak, aby odehrál finální fázi ještě lépe než tu předchozí. Po posledním zápase jsme ho požádali o rekapitulaci uplynulého období.

Jak hodnotíte dlouhodobou část?

Hodnotím ji dobře, protože jsme s náskokem pěti bodů porazili Děčín. Trochu jsme si to zkomplikovali právě v souboji s Děčínem. Prohráli jsme 5:6. Na druhou stranu, jsme rádi, že jsme prohráli, protože nás to alespoň přinutí zaměřit se na nedostatky. Kdyby byl náskok příliš velký, tak v podvědomí hokejistů to vyvolá uspokojení, což není dobré. Čeká nás deset velmi těžkých zápasů. Soupeři budou hrát bez nervů a stresu, musíme se kvalitně připravit.

Je dobře, že budete hrát proti kvalitním soupeřům?

Je to dobře, protože to budou kvalitní zápasy. Ukáže se, kdo na postup má a kdo ne. Jsem moc rád, že kluci odvádí maximální výkony.

Co se v sezóně nejvíce povedlo?

Takhle to hodnotit nechci. Výkonnost kolísá, což je normální. Přesto si myslím, že tým drží dlouhodobě solidní výkonnost, což potvrzujeme předvedenou hrou i výsledky. Mám radost z toho, že hráči do zápasů přenášejí prvky, které je učíme na trénincích.

Jaká panuje v týmu nálada?

Dobrá, ono je to dané i tím, že se vyhrává. Když jste na vítězné vlně, tak je méně starostí. My ale nesmíme usnout na vavřínech a musíme pracovat dál. Čeká nás finální část, ve které se musíme zaměřit na nedostatky. Chceme být ještě lepší než v dlouhodobé části.

Budete se nějak speciálně připravovat?

Budeme. Rezervy máme v defenzivě. Zase odkazuji na zápas v Děčíně. Udělali jsme zbytečné chyby a inkasovali hloupé góly. To se nám stávat nemůže. Nejsme moc důrazní ve hře do obrany. Nechceme se vracet. To by se nám mohlo vymstít. S výkonem nejsme spokojeni, ve hře máme hluchá místa.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže