Ústí nad Labem - Ústecký hokejový klub má ve své organizaci kvalitní brankáře. Michael Petrásek uchvátil fanoušky hlavního týmu. V mladším dorostu vyrůstá dost možná jeho nástupce. Robin Zvědělík patří mezi nejdůležitější členy týmu dorostenců. Právě na jeho služby spoléhají spoluhráči i trenéři v posledních deseti zápasech mladšího dorostu v letošní sezóně. V Dlouhodobé části odchytal 271 minut, aniž by skončil puk za jeho zády.

Zvědělíkova neprůstřelnost (minuty)

  • 29. září Ústí – Příbram: 16
  • 7. října Ústí – Vary „B“: 40
  • 13. října Roudnice – Ústí: 60
  • 21. října Ústí – Most: 40
  • 25. října Ústí – Děčín: 60
  • 27. října Beroun - Ústí: 55

Série neprůstřelnosti se začala rodit na konci září. Ve 44. minutě zápasu s Příbramí inkasoval poslední branku, poté svou svatyni začaroval. Sedmého října proti Karlovým Varům „B“ odchytal dvě třetiny, za stavu 11:0 pro Lvíčata přenechal své místo Karlu Holému. Celý domácí zápas s Roudnicí odchytal Zvědělík. Následující utkání se neslo ve stejném duchu jako proti karlovarské rezervě. Po čtyřiceti minutách nechali trenéři Robina odpočinout. Další zápas odchytal opět Zvědělík. Inkasoval až v závěru šestého zápasu. V Berouně ho domácí prostřelili až v 55. minutě.

Nadějný gólman prozradil, že své statistiky sleduje jako každý brankář, ale nedělá z toho smrtelně vážnou věc. „Osobní statistiky jsou věc jedna, druhá věc jsou týmové výsledky.“ Když se mu zápas povede, je pochopitelně rád. „Když odchytám utkání bez inkasované branky, tak je to potěšující. Snažím se to zopakovat i v dalším zápase.“

V některých zápasech by si s trochou nadsázky mohl číst noviny, protože je takřka bez práce. V zápase proti Karlovým Varům „B“ na něj šlo 9 střel. Naopak v utkání s Děčínem se zapotil, protože čelil šedesáti střeleckým pokusům. "V základní části byly zápasy, ve kterých jsem se v brance nudil, neměl jsem nic moc na práci, hru ale musím sledovat celých šedesát minut. Doufám, že ve finálové části budu mít více zákroků než proti Varům. Jsem daleko raději pod stálým zápřahem,“ dodal.

Vypadá to, že mu obránci výrazně pomáhají. Jak sám ale říká, zdání klame. „Domnívám se, že naše slabina je v obranné hře, musíme na tom zapracovat. Jakmile se k puku dostane soupeř, musíme se všichni vracet do našeho obranného pásma. Spoluhráči mi pochopitelně pomáhají, ale ještě to musíme dopilovat,“ pravil odhodlaně brankář, který mimo jiné při rozbruslení sleduje střelbu soupeřů, aby věděl, co od nich má v zápase čekat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže