Ústí nad Labem - Lukáš Poživil se po základní části stal nejproduktivnějším obránce soutěže, umístil se na osmém až desátém místě v kanadském bodování mezi všemi hráči ligy. Třicetiletý zadák o jediný kanadský bod nevyrovnal statistiky loňského nejproduktivnějšího beka Jana Kloboučka (10+30) ze základní části.

V posledním kole základní části přemohl Slovan Šumperk 5:1. „Na to, že nám v uvozovkách o nic nešlo, to byl dobrý zápas pro diváky, hrálo se nahoru a dolů. Nikdo se nezranil, takže to dopadlo dobře. Situaci, kdy obdržel tresty Zdeněk Orct, jsem neviděl. Vím, že se před jeho brankou semlela nějaká mela, já jsem zrovna na střídačce oddychoval, když jsem se vrátil z ledu. Zřejmě tam do něj někdo píchnul hokejkou. Je raritou, že inkasoval během první třetiny tři tresty, ale i to se stává. Zápas rozhodl fakt, že jsme byli v ofenzivě lepší. Proměnili jsme šance, kromě přesilové hry pět na tři Šumperk nehrozil. Zvítězili jsme zcela zaslouženě,“ hodnotil utkání Lukáš Poživil.

Ve vzájemných soubojích Lvů a Draků v této sezóně platilo pravidlo, že celek, který jako první inkasoval, nakonec vyhrál. „Nevím, čím bych si to vysvětlil, je to náhoda. V pondělí jsme Šumperk tlačili, gól jsme inkasovali pouze při hře tři proti pěti,“ dodal nejproduktivnější obránce soutěže, jenž zaznamenal v zápase asistenci na branku Jaroslava Roubíka.

„Obránce soupeře vyhazoval puk, ale vyhození nebylo dost razantní. Kotouč jsem zachytil na modré čáře. S Jaroslavem Roubíkem máme nacvičený signál, že si z rohu pro puk sjede a já to tam Jaroslavu Roubíkovi přihraji. Byl sám před brankou, a tak se mu podařilo konečně dát opět gól,“ řekl s nadsázkou třicetiletý bek, který nevynechal žádné utkání letošní základní části a připsal si třicet devět kanadských bodů (11+28). To je o bod méně než vloni nejproduktivnější obránce ligy Jan Klobouček (10+30).

„Hlavní je týmový úspěch, i když jsem Jana Kloboučka nepřekonal. To jsou ale jen osobní statistiky,“ nechal se slyšet odchovanec litvínovského hokeje.

Po základní části obsadili Lvi v tabulce I. hokejové ligy ČR třetí příčku. „Před sezónou byl cíl umístit se do osmého místa, dá se říct, že to jsme splnili. Něco jiného jsou ale předsezonní prognózy a potom, když se sezóna rozjede. Začali jsme nový ročník dobře, měli jsme dobrý start a chvilku jsme byli i první, poté druzí. Je škoda, že nám druhé místo uteklo, chybí nám bodově zápas s Olomoucí, který kdybychom vyhráli, vypadala by tabulka jinak,“ litoval některých promarněných zápasů mostecký rodák.

Ve čtvrtfinále play-off vyzve Slovan Jihlavu, v bitvách základní části v této sezóně byl vždy úspěšnější domácí celek. „V úterý máme na programu lehké vybruslení a rehabilitaci, následně se začneme připravovat na soupeře. Trenéři jistě přichystají nějaká videa, která s námi rozeberou a ukážou nám, jak to na to jít. Uspět můžeme s poctivou hrou, play-off je jiná soutěž. Musíme hrát zodpovědně, v základní části nás trápila častá vyloučení. To budeme muset omezit a proměňovat šance. Domácí prostředí je vždy velkou výhodou, fanoušci svůj tým ženou. Je škoda, že jsme neskončili druzí, protože případné semifinále play-off bychom v případě postupu favoritů ze čtvrtfinále play-off začínali doma. Vyřazovací boje jsou také hodně o štěstí, kterému musíme jít naproti,“ je si vědom Lukáš Poživil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže