Ú s t í n/L. - K osmatřicátému kolu zajížději Ústečtí Lvi ve vloženém pondělku na led Olomouce, aby si napravili reputaci. V sobotu totiž prohráli v derby před domácími diváky s Chomutovem 1:6 a mají co odčiňovat. Statistiky hovoří tak, že Lvi prohrávají doma častěji než venku. Nechme se tedy překvapit, jak se postaví v náročném programu první ligy k soupeři z dolní poloviny tabulky.
Porovnání týmů

12-0-3-0-22 celková bilance 28-1-2-2-4
1-0-0-0-4 posledních 5 zápasů 3-1-0-0-1
8-0-2-0-9 zápasy doma 15-0-0-0-3
4-0-1-0-13 zápasy venku 13-1-2-2-1
12. postavení v tabulce 2.
39 získané body 90
84:128 skóre 125:54
6 utkání bez vstřelené branky 1
3 utkání se shotoutem 9
6:2 (Písek) nejvyšší výhra 7:1 (Hradec)
0:9 (České Budějovice) nejvyšší prohra 1:6 (Chomutov)
M.Ministr; 25b (10+15) nejproduktivnější hráč P.Fink; 27b (12+15)
Ministr,Najdek,Heber; 10 nejlepší střelec T.Sýkora, P.Fink, V.Jankových; 12
M.Ministr; 15 nejvíce asistencí M.Koudelka; 16
M.Šafařík; 93 nejtrestanější hráč P.Přeučil; 67
M.Vojtek - 92,07% úspěšnost brankáře Sáblík - 94,26%
M.Vojtek- 2,95 průměr inkas. branek Sáblík - 1,32

Olomouc

Olomouc se trápí. Zatímco minulou sezonu se probojovala do play-off z krásného pátého místa a poté potrápila Lvy v nervydrásajícím souboji prvního kola. To nebylo chudé na góly ani na pěstní souboje. Nakonec však Lvi zvítězili a pro Olomouc skončila úspěšný ročník, ve kterém se předvedli více než pozitivně. Nováčkovská daň se projevuje až letos. Olomouc postupně klesala a teď se objevuje až na dvanácté příčce. Opava, která je o místo výš, má ale zápas k dobru. A aby to nebylo vše, týmy, které se zdály být nejhoršími a kdysi měly velkou ztrátu z posledních dvou příček, najaly nové trenéry. Písek vede bývalý ústecký lodivod Jindřich Setikovský a i Josef Horešovský, nynější strůjce úspěchů Třebíče, kdysi v Ústí působil. A pod vedením obou těchto mužů se výkony jejich svěřenců zlepšují. Olomouc se tedy může bát i útoku ze spodních vod, i když má zatím náskok osmi,resp. devíti bodů. Olomouc získala v první čtvrtině soutěže body za 4 výhry, dvě remízová klání (nepočítaje souboje v prodloužení) a sedm proher zůstalo bez ocenění. V druhé čtvrtině prohráli osmkrát a stejně jako předtím čtyřikrát vyhráli. Toto číslo s největší pravděpodobností v kolonce výher zůstane i v této části, protože ty už Olomouc na kontě má a příští dva zápasy odehraje s Ústím a Budějovicemi, kteří budou favority.

Bodově táhne Olomoucké Ústeckým tak známý Milan Ministr, jenž nasbíral zatím 25 bodů za deset přesných střel a 15 asistencí. A kdo je z jeho spoluhráčů druhý nejproduktivnější? Kdo jiná než Tomáš Karný! Ten má o tři body méně, když nastřílel devět branek a třináctkrát k nim vybídl své kolegy. Ti dva jsou pravděpodobně pro Lvy nejnebezpečnější. Vždyť to byli právě oni, kdo spolu s dvojicí Buchal-Brančík zatížili konto Severočechů nejvíce v loňských vyřazovacích bojích.

V dresu Olomouckých budeme moci sledovat výkony Ladislava Vlčka, který Hanou odešel právě z Ústí formou hostování. A prospívá mu to, po změně dresu se rozstřílel. Zatímco za Ústí si připsal jen jednu asistenci, v Olomouci si v dvakrát větším počtu zápasů už stačil konto vyšperkovat o deset bodů.

Vzájemné zápasy

2004/2005
09.10.04 Olomouc - Ústí 1:2
20.11.04 Ústí - Olomouc 6:0

Předpokládané sestavy

Olomouc: Žigárdy (Vojtek) - Houdek, Spitzer, Bartoň, Světlík, Vlček T., Šafařík, Faltýnek - Vlček L., Ministr, Smejkal - Hradecký, Karný, Hebar - Zbořil, Najdek, Hruška - Žajgla, Kolář, Ditrich.
Ústí n./L.: Sáblík (Zikmund) – Štěpánek, Drábek, Kočí, Jan Kudrna, Mazanec, Vála, Kříž, Kubeš - Jankových, Sýkora, Jiří Kudrna – Šaffer, Pazourek, Fink - Hodek, Pavliš, Dragoun - Přeučil, Koudelka, Buďa

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže