Ústí n/L. - Novým jménem na soupisce Lvů je Vít Budínský. Tento čtyřiadvacetiletý útočník se vrací do svého rodného města po celé jedné dekádě, aby domácím předvedl své střelecké umění. „Těšil jsem se domů,“ říká synovec Jana Čalouna.

Z Hradce Králové do Ústí nad Labem vedou kroky talentovaného střelce Víta Budínského, pro kterého není nové působiště místem neznámým. Tento mladý střelec totiž poprvé brusle obul právě na ústeckém zimním stadionu, odkud v deváté třídě zamířil do Karlových Varů. „V Hradci Králové jsem byl dlouho, už jsem cítil, že potřebuji změnu. S Ústím jsme se domluvili, tak jsem tady. Těšil jsem se, protože to znamená, že zase po deseti letech budu doma. Je něco jiného být opravdu doma, než pobývat v jiném městě,“ shrnul Vít.

S kapitánem ústeckých Lvů se tento mladý talent také nesetkává prvně: „Rok a půl jsem s Jardou Roubíkem hrál, sice ne přímo na lajně, ale v jednom týmu. Vycházíme spolu dobře. Myslím, že nejsem typ, který by měl s někým problémy.

V minulé sezóně patřil k hráčům, kteří byli k dispozici extraligovému Zlínu, teď přichází posílit severočeský klub. „Zapsaný na seznamu jsem byl, ale tím to skončilo. Doufám, že Ústí pomůžu vstřelenými góly. Mojí slabou stránkou je obrana, moc se mi totiž nechce bránit,“ přiznal se smíchem stosedmdesáticentimetrový Vít.

Vít Budínský absolvuje se Lvy celou letní přípravu a má tak možnost srovnávat s přípravami, které zažil například v Hradci Králové: „ Tak já si myslím, že ta letní příprava je tak nějak všude stejná. Samozřejmě to není oblíbená část sezóny, ale je to potřeba. Letošní příprava je celkem dobrá, protože zatím se moc neběhá, za což jsme rád, já běh opravdu moc nemusím. Jediné co mě opravdu baví, jsou hry – jako fotbal a podobně. Ale rozhodně už se těším na led, už je to pár měsíců co jsme na suchu.

Zajistí tedy tento hokejový střelec i vítězství na fotbalovém hřišti? „Ježíš to nevím, jestli to bude až tak žhavé. Zatím mi tam góly na tréninku padají, uvidíme ale jak to bude na velkém hřišti,“ směje se ústecký rodák.

Součástí letní přípravy bývá každoročně týdenní soustředění. To letošní mají Lvi již za sebou. „Bylo celkem tvrdé, hodně jsme jezdili na kole. Škoda, že nám nevyšlo počasí, pořád pršelo, o to to bylo na kole horší. Myslím si ale, že jsme trénovali dobře a splnilo to tak svůj účel,“ shrnul ve zkratce soustředění nováček ve smečce.

Celé Ústí nad Labem zasáhly rozsáhlé povodně, neexistuje snad člověk, který by si velké vody nevšiml. Nejspíš se jí tedy nevyhnuli ani hráči Slovanu. Jak na tom byl konkrétně Vít Budínský? „Povodně mě samozřejmě zasáhly. Musel jsem jezdit na tréninky vlakem, protože bydlím na Střekově. Musím říct, že to bylo asi poprvé, co jsem byl v šatně první, protože jsem musel jezdit vlakem přibližně o dvě hodiny dřív, abych dorazil včas.

Teď už můžeme jen s napětím očekávat, zda si přinesl své střelecké umění s sebou do Ústí...

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže