Ú s t í n/L. - Miroslav Straka vybojoval na jaře postup do extraligy, přesto si nejvyšší soutěž nezahraje. Ze staršího dorostu totiž na základě věku postoupil do juniorů, kde bude hrát prvním rokem. Kromě jiných spoluhráčů si bude muset zvyknout i na nového trenéra Milana Skrbka.

Loni jsi postoupil se starším dorostem, jak na poslední zápasy sezony vzpomínáš?

Na poslední zápasy vzpomínám v dobrém, i když začátek baráže se nám nevydařil tak, jak jsme čekali. Pak jsme se zvedli a začali jsme plnit vše, co po nás trenéři chtěli. Bohužel, já mohu hodnotit jen ty zápasy z baráže, do kterých jsem nastoupil. V polovině sezóny jsem měl potíže s kolenem, takže jsem utkání před baráží sledoval spíše z tribuny či střídačky.

Je něco, na co z loňské sezóny nezapomeneš?

Stoprocentně to je moment, kdy kluci vyhráli nejdůležitější zápas, který nás popostrčil do baráže. Ten zápas jsem sledoval jen z tribuny. Na co nikdy nezapomenu, je radost kluků a trenéru z toho, že jsme vyhráli ten poslední zápas a postoupili jsme do Extraligy. Výborné byly i následné oslavy.

Vybojovali jste postup staršímu dorostu, ale v juniorech budete hrát první ligu. Jak to vnímáš?

Tak samozřejmě, mrzí mě, že si tu Extraligu ve starším dorostu nezahraju. Alespoň jsme připravili půdu pro mladší hráče, teď je to na nich. Je škoda, že junioři sestoupili z nejvyšší soutěže. Ale co se dá dělat. Teď se budeme zase pokoušet vybojovat Extraligu pro juniorku. Snad se nám to povede. Bude to těžké.

Milan Skrbek se nechal slyšet, že prioritou juniorky je výchova hráčů pro hlavní tým. Cíl ohledně postupu se případně stanoví podle průběhu sezóny. Je to podle tebe dobrá cesta?

Je dobré, aby se vychovávali hráči pro hlavní tým Slovanu. Tam se nás dostane málo. Myslím si, že pokud by byla extraliga v juniorech, tak by to bylo pro hráče lepší. Přinejmenším z důvodu měření sil s nejlepšími hráči. My se pochopitelně musíme snažit odvádět maximum bez ohledu na to, jakou soutěž hrajeme.

Jaký je Skrbek trenér? Mohl bys ho porovnat třeba s Machem?

S Panem Machem jsem strávil hodně dobré sezóny. Porovnávat kouče ovšem nemůžu, protože pana Skrbka "znám" chvilku. Ale vím, že oba trenéři jsou skvělí a mohou nám předat hodně zkušeností.

Jaké jsou tvé cíle pro sezónu?

Dostat se do základní sestavy pro zápasy. Týmovým cílem je vyhrát základní část a pokusit se překvapit v případné baráži.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže