Ú s t í n/L. - Při posledním domácím utkání místo toho, aby pomáhal spoluhráčům na ledě, seděl ústecký obránce Václav Drábek schoulen do péřové bundy v hledišti. Občas vytáhl z kapsy mobilní telefon a psal SMS. Jinak sledoval, jak si vedou jeho spoluhráči. Nakonec byl po utkání spokojen. Lvi nastříleli nejvíce branek v sezoně v jednom zápase. „My jsme letos ještě nedali více než osm branek,“ divil se. Jinak byl s výkonem svých kamarádů spokojen. „Poté, co vedli 2:0, hráli trochu profesorsky, ale od druhé třetiny již zase byli jasně lepší,“ říkal v průběhu závěrečné třetiny.
Proč se místo na ledě objevujete v hledišti?
Minulý týden v pondělí mi trhali zub. Mám zánět. Beru antibiotika. Ty bych měl dobrat úterý. No a ve středu se chystám na led.

Takže už i na zápas?
To ještě asi ne. Uvidíme. Možná si jen sednu na lavici.

Máte informace, jak to vypadá s dalšími dvěma zraněnými, Jiřím Kudrnou a Martinem Koudelkou?
Jeden má naražené rameno. Vypadá to, že bude týden chybět. Druhý záda. Oba si to přivodili v zápase s Berounem. Nyní chodí na rehabilitace.

Jaký je vůbec pro hráče pohled na zápas svého týmu z tribuny?
Lepší by bylo hrát, ale je třeba to vydržet, než se to zahojí.

Na konci týdne se objevila v kabině další nová posila, jak vlastně mezi Vás všichni zapadnou?
Určitě všichni v pohodě. Navíc Barus je extraligový hráč s velkými zkušenostmi, má tituly ze Vsetína. Bude určitě hodně platný a do mančaftu zapadne jako každý jiný. Bez problémů. My tady vezmeme kohokoliv. (úsměv)

Není v mužstvu až příliš velká konkurence a není to přecejen na škodu?
Zatím všichni hrají. Na naší straně v tom není problém, protože každý z nás má stejný letošní cíl, ten nejvyšší. Udělá se vše proto, abychom to dotáhli aspoň do toho finále.

Padají v kabině slova o baráži?
Je to daleko. Ještě deset zápasů, pak play off. To je jiná soutěž. Ale letos je šance to dotáhnout opravdu daleko.

Po Vánocích musel poprvé střídat v zápase s Chomutovem Lukáš Sáblík. V dalších dvou zápasech chytal Jiří Zikmund. Sáblík se mezi tyče postavil zase až proti Opavě. Nepadla na něj trochu krize?
Na každého může padnout krize, ale jak Sáblo, tak Ziki jsou dobří brankáři a myslím, že se již z toho dostal a dnes chytal dobře.

Jak vůbec vypadali tréninky přes Vánoce? Byly těžké? Nepoznamenává nyní tým trochu únava, navíc v tak náročném programu?
Trénovali jsme hodně, dvoufázově. Možná to může být trochu vidět, než se rozbruslíme, navíc na každém to zanechává jiné stopy.

Beroun Vám doma zase sebral body. Bojuje o sedmé až osmé místo. Jaký by to byl soupeř do play off?
V play off si už nemůžete vybírat. Tam je to složité. Ale je pravda, že Beroun bychom chtěli ze všech nejméně. Ještě se tam s ním perou Kadaň a Sareza, ti by byli určitě přijatelnější. Ale soupeři proti nám již budou hrát uvolněně. My budeme pod tlakem, uvidíme, jak se s tím vypořádáme. Ale finále s Budějovicemi před plným stadionem by byl vrchol a ani to nemusela být konečná.

Proč právě Beroun Vám dělá takové starosti?
Hrají disciplinovaně. Takový antihokej. Trenér Vejvoda si zakládá zvláště na dobrém bruslení. Navíc v posledním zápase jsme měli i dost smůly. Oba góly byly celkem nešťastné.

Nepopichuje Vás po porážkách Martin Tvrzník, který nyní v Berouně celkem úspěšně působí?
Ani ne. Myslím, že mu výměna prospěla. Tam dostává dost prostoru, hraje pravidelně. Dobře bruslí. Hodí se do koncepce trenéra Vejvody.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže