Ú s t í n/L. - Netradiční školní ráno zažily nejmenší děti ze základní školy Vinařská. Nikdo se tentokrát nechtěl se svým příchodem do školní budovy opozdit. Již před osmou se naskládaly do školní tělocvičny a netrpělivě očekávaly příchod svých hokejových vzorů. V pátek je totiž na besedě uspořádané ve spolupráci školy a hokejového klubu HC Slovan Ústečtí Lvi navštívili hokejisté Milan Buďa, Tomáš Sýkora a Adam Šaffer, kteří trpělivě odpovídali na všetečné dotazy capartů. Zasoutěžili si s nimi v připravených hrách a předali řediteli hokejový dres.
Po úvodním představování jednotlivých hostů ředitelem školy panem Mgr. Miloslavem Čechurou začalo osazenstvo klást dotazy útočníkům Slovanu. Děti nejvíce zajímalo, jak se hokejisté připravují na jednotlivá utkání nebo jaké úspěchy si nejvíce cenní. Tomáš Sýkora přiblížil dětem také své hokejové začátky: „U nás ve městě jsem chodil původně na plaveckou školu, kde nám jednou přinesli z místního hokejového klubu přihlášku. Doma jsem ji ukázal rodičům a chtěl jsem hrát hokej. Ale naši byli proti. Nakonec jsem si to vybrečel,“ vylíčil své první těžké kroky kariéry urostlý útočník.

Adam Šaffer, který je ústeckým odchovancem, navštěvoval právě základní školu ve Vinařské ulici, kam chodil do sportovní třídy. Jak na léta ve školní lavici vzpomíná? „Byli jsme třída plná kluků a také to podle toho vypadalo. Každý den jsme udělali nějakou lumpárnu, takže kantoři to s námi měli těžké. Rád však na tuto dobu vzpomínám, na škole se mi líbilo.“ Adam také přiblížil dětem své působení v zámoří, konkrétně v týmu juniorské soutěže OHL London Knights, kde sehrál celkem 142 utkání.

Co je třeba aby hokejista hrál na profesionální úrovni? Na tuto otázku opověděl Milan Buďa. „Předně vás musí lední hokej opravdu bavit. Důležitá je bojovnost a odhodlání nejen při zápasech, ale i při tréninku. Hráč by měl také udělat pro sebe i něco mimo led, tzn. posilovat, běhat, plavat, atd. Samozřejmě je potřeba, aby hráč měl i to štěstí.“

Po záplavě otázek začala druhá část pátečního setkání. Soutěže o suvenýry HC Slovan Ústečtí Lvi. V první soutěži měly děti možnost vyzkoušet si střelbu na branku. Ve druhé pak slalom s hokejkou a míčkem mezi překážkami. Vše si vyzkoušeli nejen hráči Slovanu, ale i část učitelského sboru. Nejvíce si na své přišly samozřejmě děti. Jejich zájem byl obrovský. Hráči rozdávali suvenýry a také autogramy, o které měl zájem snad úplně každý.

Závěrečným bodem pátečního programu byl nábor do hokejové přípravky Slovanu. K budoucím nadějím promluvil šéftrenér mládeže Mgr. Lubomír Jandera, který dětem předal informace o ústeckém klubu a trénincích HC Slovan.

Než se hokejisté odebrali na dopolední trénink předali na závěr řediteli školy originální dres HC Slovan Ústečtí Lvi s podpisy všech hráčů. „Zde máte od nás dres, abyste byl u nás ve Lví aréně vidět,“ řekl při rozloučení Tomáš Sýkora. Mgr. Miloslav Čechura neskrýval překvapení a dojatě pravil: „Tak to jste mě dostali. Chtěl bych Vám poděkovat za celou školu, že jste dnes přišli mezi nás. Rádi Vás zde opět někdy uvidíme.“

Jak celou akci hodnotil marketingový asistent klubu Přemysl Zeman? „ Dnešní beseda byla určitě povedená. Měli jsme tu plno suvenýrů, ale nezbylo nám opravdu nic. Vše jsme prostě rozdali.“ Jaký byl vůbec cíl akce? „Chtěli jsme představit hráče dětem jinak než na ledě a doufám, že jsme u těch nejmenších probudili zájem o hokej,“ řekl a představil další kroky. „Chceme navštívit další základní školy, máme jich zatím připravených šest a další budou následovat. Nechceme školám přetahovat děti, ale hlavně v nich probudit touhu navštívit naše domácí utkání.“

Úvodní beseda se tedy povedla. Jak to při návštěvě hokejistů Slovanu na základní škole ve Vinařské ulici vypadalo, se můžete podívat také v únorovém vydání pořadu SPORTIME, na regionální televizi TV Lyra.

Páteční ráno a beseda právě začíná: zleva útočníci Slovanu Tomáš Sýkora, Adam Šaffer, Milan Buďa a marketingový asistent Přemysl Zeman.

Zájem o soutěže byl obrovský. Každý si chtěl vyhrát pro sebe nějaký ten suvenýr HC Slovan Ústečtí Lvi. Nakonec se dostalo na všechny.

Při slalomu asistovali odborníci : Milan Buďa, Adam Šaffer a Tomáš Sýkora….

…a jejich škola přinesla ovoce.

Je s náma! I tak by se dalo charakterizovat rozloučení na ZŠ Vinařská. Zleva Adam Šaffer, Milan Buďa, Mgr. Miroslav Čechura – ředitel školy a Tomáš Sýkora.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže