Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi mají za sebou poslední derby s Kadaní v této sezóně. Kadaň sice i počtvrté porazili, tentokráte to ale bylo s odřenýma ušima 3:2 po ne zcela přesvědčivém výkonu. K těsné výhře nad severočeským rivalem, která znamenala téměř neodvratitelný konec kadaňských nadějí na play-off, přispěli všichni tři členové druhé formace Slovanu vedené Davidem Pazourkem. Zápas okomentoval také zástupce černožlutých Jiří Kuchler.
Po utkání nebylo centru druhé lajny Davidu Pazourkovi příliš do řeči. ”Těžko se to bude komentovat. Myslím, že jsme se trápili a je to pro nás námět k zamyšlení. Dneska ten výkon nebyl vůbec dobrý. Takové zápasy se hrají a nás to potkalo teď, že nejsme v takové pohodě, v jaké jsme byli na začátku. Bylo to trápení celý zápas,“ nebral si žádné servítky a k výkonu soupeře dodává: ”Kadaň hrála nepříjemně. Měli tam ale nějaký odstup od osmé příčky, takže možná byli spíše takoví uvolnění. Myslím si, že už jsou mimo hru. Neměli co ztratit a podle toho ten celý zápas vypadal.“
Po porážce v Budějovicích už mají Lvi druhé místo v podstatě jisté a tak mohli k utkání přistoupit dvojím způsobem. Buď již trochu pošetřit síly do hlavní části sezóny nebo snažit se urvat vítězství a dostat se tak do vítězného rytmu. ”My jdem do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Dneska nám to ale nesedlo. Soupeř dvakrát vyrovnal v přesilovkách. Od začátku jsme dělali zbytečné chyby. Dneska ten výkon fakt nebyl optimální a máme o čem přemýšlet. Musíme to zlepšit, protože v play-off bychom tady s tím asi na ty soupeře nestačili. To bude úplně o něčem jiném,“ je jasné brněnskému odchovanci v dresu Lvů i když zároveň říká: ”Zatím je play-off daleko. Jdeme zápas od zápasu a musíme se na to dobře připravit."

Ani kadaňský forvard Jiří Kuchler nebyl po utkání zrovna nadšený. ”Přišlo mi, že Ústí čekalo, že nám hned dá nějaké góly, ale my jsme se drželi. Celkově ale byli určitě lepší. Hlavně rozhodlo to, že nás podržel brankář. Chytal výborně, jinak Ústí mělo hodně šancí,“ uznával jalovou převahu Lvů.
Kadaňští měli letos výborně rozjetou ligu a účast ve vyřazovacích bojích pro ně rozhodně nebyla fata morgánou. Přesto to opět zřejmě nevyjde. ”Do Vánoc jsme se drželi dobře a pak jsme smolně prohráli dva tři zápasy. Teď už je to takové odevzdané. Nic se nedaří, je to škoda,“ smutní Kuchler. Především výkony v poslední fázi soutěže byly pro Kadaňské zklamáním. Ani kontumační porážky nebyly zrovna povzbuzením a mohli mít neblahý dopad na psychiku týmu. ”Je to možné. Kontumace přišla po třech prohraných zápasech a nakupilo se to. Nějaký vliv to na nás mohlo mít,“ připouští loňská opora.
Právě trojka Stavenský-Kuchler-Polanský loni pořádně zatápěla prvoligovým obranám. Jejich produktivita byla opravdu obdivuhodná: Stavenský nasbíral 43 (16+27), Kuchler 42 (14+28) a Polanský 27 (11+16) kanadských bodů. Celkem tedy posbírali 112 bodů. S tím ostře kontrastuje jejich nynější bilance: Stavenský 16 (10+6), Kuchler 10 (2+8) a Polanský 18 (10+8). ”Začalo to tím, že jsme se vrátili se Standou z Trenčína. Pak jsme nedávali góly, tak jsme šli od sebe. Nějak se to nezlomilo, bohužel. Teď zase hrajeme spolu, šance třeba jsou, ale nepadá to tam. Loni bylo štěstí, že nám tam padalo všechno. Letos naopak,“ je nešťastný Kuchler.
A tak potřetí za sebou budou v Kadani končit sezónu pracděpodobně již v půlce února. ”Letos nám to uteklo již dříve před koncem. Loni jsme si to prohráli až posledním zápasem v Třebíči. V Kadani nejsou takové podmínky, aby se pravidelně hrávalo play-off, ale jednou za čas by to nebylo špatný. Je to škoda,“ uzavírá Kuchler.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže