Ú s t í n/L. - Sezóna plná pádů, obratů a překvapení. I tak by se dalo ve zkratce shrnout působení Ústeckých Lvů v probíhajícím ročníku první hokejové ligy. A po jednom takovém zvratu, kdy Slovan po kontumaci získal dodatečně tři body za nedávný duel na ledě Havlíčkova Brodu, se ústecký tým dokonce o skóre dostal na osmé postupové místo zaručující účast ve vyřazovacích bojích! Uhájí Lvi osmé místo až do konce základní části?

Po ukončení spekulací o vnitřní situaci v klubu se hokejisté mohou soustředit na své výkony na ledě, které po posledním vítězství v Kadani a kontumaci z Havlíčkova Brodu mohou nabrat nový směr.

Slovan totiž ještě ve čtvrtek odpoledne ztrácel na postup do play-off tři body a situace kolem postupu do vyřazovací fáze soutěže byla poměrně dost zajímavá. A jen pár týdnů poté, kdy žlutomodří svým postavením v tabulce směřovali spíše do skupiny play-out, nakonec není zas tolik nereálné, aby se nevešli do postupové osmičky. Obzvláště poté, co sportovně technická komise ČSLH záhy importovala na ústecké bodové konto hned další tři body. Díky nim se Ústečtí Lvi propašovali dvanáct zápasu před koncem základní části na postupové osmé místo! Na vzestupu v tabulce pak měla podíl i středeční výhra v Kadani.

"Chtěli jsme ustát předveším začátek utkání v Kadani, protože jsme věděli, že domácí bývají na svém úzkém kluzišti silní. Podařilo se nám dostat do vedení a vyvarovali jsme se chyb v defenzivě. Tři body jsme vydřeli, jsme ale spokojeni s týmovou prací," byl pozitivně naladěn po středečním mači v Kadani asistent trenéra Tomáš Mareš.

Zatímco v závěru tohoto týdne je právě Kadaň od postupových pozic poměrně už vzdálená, to Ústečtí Lvi se dotáhli na své soupeře v boji o elitní osmičku.

Je ale třeba upozornit, že se již bojuje prakticky pouze o osmé místo, protože dohnat desetibodovou ztrátu na sedmou Třebíč, se již nyní jeví jako úkol dosti nereálný.

O osmém postupovém místě se tak pravděpodobně rozhodne mezi Benátkami, Šumperkem a právě Ústeckými Lvy (celá trojice se srovnala v tabulce na padesáti bodech!). Situaci by ještě mohl teoreticky zamíchat jedenáctý Beroun, který má na svém kontě o čtyři body méně ve srovnání se Lvy.

Tabulka kolem postupového osmého místa

8. místo Ústečtí Lvi 50 bodů 107:115
9. místo HC Benátky n/J. 50 bodů 89:113
10.místo Salith Šumperk 50 bodů 108:140
11. místo Medvědi Beroun 46 bodů 77:120

Do konce základní části sezóny zbývá dvanáct zápasů. Hned šestici utkání sehrají žlutomodří na domácím ledě ústecké Zlatopramen Areny. A to proti Litoměřicím, Jihlavě, Mostu, Olomouci, Havlíčkovu Brodu a Šumperku.

V závěru sezóny, která může gradovat 19. února při střetnutí právě proti aktuálně desátému Šumperku, se Slovan bude muset obejít bez zkušeného forvarda Daniela Boháče. "Fanoušci tohoto odchodu asi litují, ale i podobné kroky patří k tomu, aby se organizace uzdravila. I velké kluby prodávají velké hráče. Zatím ale další odchody neplánujeme," svěřil se manažer Slovanu Vladimír Evan.

TOP foto: Petr Kraus
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže