Ú s t í n/L. - Kamil Černý se jako obránce v posledních zápasech poměrně solidně rozstřílel, v zápasech v Kadani a Litoměřicích zaznamenal hned tři branky. V posledním derby s Litoměřicemi Slovan neuspěl, i tak ale nadále může uvažovat nad postupem do play-off. „Spíše si ale hlídáme pozice pod námi,“ kontruje spolehlivý bek.

I přes porážku s Litoměřicemi jste zůstali v tabulce na osmém místě, takže nadále můžete bojovat o play-off…
Spíš koukáme pod sebe. Na sedmém místě má Třebíč už velký náskok a bojuje se už pouze o poslední postupové osmé místo. Spodek tabulky je navíc dost našlapaný, takže i celky zespodu se na nás mohou dotáhnout.

Je letošní sezóna skutečně jiná? V minulosti jste měli jistotu play-off v podstatě už před sezónou, letos to bude tuhý boj…
Je to změna, ale věděli jsme už od začátku sezóny, že letos to bude jiné. Bojujeme o osmičku, a když to nevyjde, tak se chceme alespoň vyhnout poslední dvojici, která půjde do baráže. Je samozřejmě lepší vyhrávat, ale počítali jsme s tím, že letos na špici hrát nebudeme.

Sám osobně jste se na obránce docela rozstřílel. V posledních dvou zápasech jste zaznamenal tři branky…
V Kadani jsem za gól byl rád, protože nám pomohl. Proti Litoměřicím moje trefa nakonec nic neřešila. Nemyslím si, že bych byl nějaký střelec, holt to tam spadlo. Nepovažuji se za ofenzivního beka, ale když je šance, tak se ukazuji i v útoku.

Před sezónou z týmu odešla řada zkušených hráčů, jejichž místa zalepili nováčci. Je to ve hře znát?
Všechny týmy mají mladé hráče, takže jenom o tom to není. Sice, když nějaký tým má ve svém středu zkušené hráče, tak je to znát. Takových týmů v první lize ale moc není.

Kdybyste proklouzli do play-off, z osmého místa byste se nejspíše střetli s Mladou Boleslaví. Byli by Středočeši dostatečnou motivací?
Máme hlavně motivaci se vyhnout skupině play-out. Kdybychom postoupili do play-off, nejspíše bychom se střetli s Mladou Boleslaví, což by byla výzva. Ale o to tolik nejde.

V posledních týdnech se spekulovalo, jak to s ústeckým hokejem vůbec dopadne, sezónu ale tým dohraje. Uklidnilo vás to?
Jako hráči s tím nic neuděláme. My hrajeme na ledě a tyto věci jsou záležitostí vedení. Kdyby se tým rozpadl, tak by se každý musel nějak zařídit. Přestupní termín je 31. ledna, takže by se to dalo nějak vyřešit. Ale věřili jsme, že se situaci uklidní a vyřeší, což se také povedlo.

FOTO: hcusti.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže