Ú s t í n/L. - V závěru sezóny posílil ústecký tým v boji o záchranu znojemský útočník David Videlka. A povedeným výkonem se podílel na důležitém vítězství nad Rebely z Havlíčkova Brodu. Ústí si tříbodovým ziskem vylepšilo výchozí pozici do play-out.

Vítězný gól ze závěru utkání a tedy tříbodová injekce proti Havlíčkovu Brodu asi přišla pořádně vhod…
Měli jsme sérii porážek, takže tento pozdní gól Jardy Roubíka přišel pořádně vhod a my získali cenné vítězství. Snad tu horší formu z poslední doby tímto gólem zlomíme a půjdeme nahoru.

Je výhra o to cennější, že přišla nad dobře hrajícím Brodem, který byl před zápasem favoritem?
Brod byl určitě favoritem. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a dát o gól víc než soupeř, což se podařilo. Každý bod je pro nás v naší situaci zlatý.

Sledovali jste průběžně souběžně hraný zápas Berouna? Medvědi by vás v případě vaší prohry mohli poslat na barážovou pozici…
Zápas Berouna nás zajímal. Kdybychom neuspěli, mohl nás v tabulce předstihnout. Chceme jim utéct, takže musíme bodovat.

Play-off Lvům po třinácti letech uteklo. Řešili jste to v kabině?
S tím jsme se smířili. Tentokrát do play-off nepůjdeme, takže se psychicky a fyzicky připravujeme na play-out.

Jak jste se dostal do kádru Ústeckých Lvů?
Jsem hráčem Znojma, v Ústí jsem na hostování do konce sezóny s opcí. Jestli bude ze strany Ústí zájem, rád bych v Ústí vydržel i do budoucna.

V dresu Znojma jste si tedy zahrál atraktivní EBEL ligu…
Sezónu jsem hrál EBEL, je to kvalitní soutěž. Určitě tahle liga zlepšila mou hru a dala mi hodně.

Jak se vám zatím v Ústí líbí?
Po městě se příliš nepohybuji, jsem většinu času na zimáku. Parta je v týmu výborná a rozhodně nechceme připustit pád do baráže. Věřím, že se mančaft do příštích let zvedne.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže