Ú s t í n/L. - Zbrusu nový Slovan. Se staronovým názvem, novým logem, menšími ambicemi. Následující sezóna 2014-2015 bude pravděpodobně značně odlišná v porovnání s těmi, které Slovan zažil v posledních deseti letech. Novou koncepci klubu nastínil na čtvrtečním brífinku šéf nově vzniklé společnosti s ručením omezeným, která se bude starat o hokejový „A“ tým Jiří Zdvořáček. Před novináři byli přítomni i Jan Čaloun coby sportovní manažer a Vladimír Evan.

Nejvíce prostoru na tiskové konferenci dostal Jiří Zdvořáček. "Chtěli jsme vytvořit důvěryhodnou společnost, která si bude moct pronajmout licenci od občanského sdružení. Nedávno jsem tu stál na straně akciovky, nyní sdružení. Je mi jedno, na které budu straně, jde mi o záchranu ústeckého hokeje,“ začal svou rozpravu.

A Zdvořáček pokračoval. "Akciová společnost se připojila k insolvenci bez soudního jednání. Akciová společnost končí v úpadku. Občanské sdružení mělo mít nějaký scénář k této situaci, která se nakonec skutečně stala. Občanské sdružení je připraveno provozovat ústecký hokej, ale není plátcem DPH, takže bylo potřeba, aby se vytvořila nová společnost,“ prozradil Zdvořáček.

Zdvořáček rovněž odtajnil personální strukturu vedení klubu. „V managementu budu spolu s Vladimírem Evanem. Sportovním manažerem Jan Čaloun. V pozici trenérů pokračují Milan Skrbek a Tomáš Mareš. Společnost se aktuálně zapisuje do obchodního rejstříku. Postaví se tři základní divize, které bude mít každý jednatel na starosti. Já budu zodpovědný za marketing a obchod. Když budu shánět peníze, chci aby se co nejméně utrácelo. Evan bude řešit sportovní úsek a třetího jednatele prozradíme později. Bude mít na starosti tok peněz, faktury a kontroly nad chodem klubu,“ odtajnil.

Hlavní myšlenky podle Zdvořáčka jak vést klub, který nedávno skončil ve velkých finančních problémech? „Chceme mít vyrovnaný rozpočet, chceme utrácet za to, na co budeme mít. Chceme být otevřenou společností a nebudeme nic zatajovat. Rozpočet by se měl schvalovat na Valné hromadě s.r.o. Nejdříve budeme hledat sponzory, pak začneme tvořit rozpočet. Máme stanovenou roční odměnu, která bude vyplacena, jen když společnost skončí v kladných číslech,“ řekl.

V následující sezóně lze tedy očekávat, že sportovní cíle půjdou trochu stranou a hlavní ambicí bude, aby organizace neskončila ve ztrátě.

Platový strop bude nižší

„Pozice obchodního manažera ještě není obsazená. Na plný úvazek by se měl starat o shánění sponzorů, bude mít sice nízký platový základ, ale vysoké odměny, podle toho, jak se mu bude dařit. Jirka Pelc bude pokračovat na pozici marketingového asistenta, který bude mít na starost především promotion akce a věci, týkající se chodu zápasu,“ tvrdil.

Podobný model se bude uplatňovat i u hráčů. Nižší fixní základ, vyšší bonusy podle výsledků. „Základní platy nebudou tak vysoké, ale je založen významný prémiový systém. Za každý bod jsou pro hráče domluvené bonusy a bude se to jen týkat hráčů, kteří zasáhnou do utkání.“

Museli se rozhodnout mezi Alinčem a Roubíkem

V posledních letech v Ústí působily dvě legendy, Jan Alinč s Jaroslavem Roubíkem. Pro novou sezónu se ale žlutomodří museli rozhodnout jen pro jednoho z nich. „Po dohodě s trenéry jsme se rozhodli, že si necháme Jardu Roubíka. To bude naše největší lákadlo v novém ročníku,“ sdělil Zdvořáček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže