Ú s t í n/L. - Hokejisté ústeckého Slovanu zvládli čtvrtfinále ve třech zápasech. V pondělí udělali první krok na cestě do vytouženého finále, když dokázali zvítězit v Brně a rozhodnout o svém postupu do druhého kola. Dvěma brankami k vítězství přispěl Patrik Fink. „Chtěli jsme postoupit ve třech zápasech a ušetřit síly do semifinále. Brno nás překvapilo. Hrálo otevřenou partii, pěkný útočný hokej. Museli jsme vydat ze sebe všechno,“ řekl.
Poté, co se rozhodlo, že soupeřem v prvním kole bude právě Kometa, zavládl v kabině optimismus. „Brno jsem si přáli. Hraje útočný hokej. Byli jsme spokojeni, že pojedeme do Brna,“ hodnotí po vyhrané bitvě ústecký forvard. Už první zápas ve Lví aréně potvrdil, že po trošku unuděném konci základní části nastává pravé vyvrcholení sezony s výborným hokejem, ke kterému bohatě přispěla obě mužstva. „Všechny zápasy byly těžké. Nikdy jsme výrazně neodskočili. V Brně hnalo domácí dopředu šest tisíc fanoušků, kteří vytvořili bouřlivou atmosféru. Když Kometa srovnala z 0:2 na 2:2, potkal nás zřejmě nejtěžší okamžik v sérii. Naštěstí jsme to zvládli,“ viděl Fink. „ Někdy jsme dělali zbytečné fauly a dostávali soupeře do hry, ale jinak jsme pokyny, myslím, splnili a hráli disciplinovaně,“ našel i nějaká negativa na výkonu týmu.

Ve třetím duelu jejich nerozlučnou dvojici s Davidem Pazourkem doplnil Jan Švík oproti domácím zápasům, kdy vedle dua měl na starosti černou prácí Adam Šaffer. „S Davidem hrajeme spolu šest let. Vyjdeme si vstříc. Dlouhodobě je samozřejmě lepší, když s námi hraje jeden spoluhráč a nemění se to, ale je to na trenérovi, jak mužstvo sestaví, aby mělo co nejvyšší potenciál. Adam zapadl velice dobře do formace s Buďou a Koudelkou. V tom zápase jsme asi nastoupili v nejsilnější sestavě, co se dá postavit. Pokud zůstanou všichni zdraví, myslím, že bychom mohli takhle hrát, ale je to samozřejmě otázka pro trenéra,“ zamyslel se.

Slovan v domácích zápasech promarnil několik možností dvojnásobné přesilovky. „V první polovině sezony jsme přesilovky hráli lépe než teď. Přesilovka pět na tři je často alfou a omegou zápasu. Když dáte gól, mockrát to rozhodne. My jsme je neproměnili, ale na druhou stranu naše pětka dala dva góly v přesilovkách, takže tak hrozné to zase nebylo. Až na těch nevyužitých pět proti třem. Navíc jsme také spoustu oslabení ubránili. Soupeři se hodně snaží a je těžké se prosadit i v početní výhodě,“ vysvětlil nejproduktivnější muž ústecké sestavy v tomto ročníku.

Další zápas play off čeká Lvy v jejich aréně až v neděli. „V úterý jsme měli volno. Ve středu jsme se sešli na hodinovém tréninku. Až do neděle budeme klasicky dopoledne trénovat. Už nehoníme fyzičku. To nyní už nemá smysl. Pracujeme na taktických věcech. Připravujeme určité šablony na soupeře. Zkoušíme přesilovky,“ osvětlil Fink program dní před dalším ostrým testem. Mužstvo má lehce raněné po čtvrtfinálové bitvě, navíc Finkův parťák zalehl s teplotou. „Volal jsme si s Davidem. Má horečku 39 stupňů. Víťa Jankových jen lehce bruslil. Dan Hodek trénoval se zraněným zápěstím a Libor Pavliš má naštípnutý článek u prstu. Do neděle snad budou všichni zdraví,“ věří ústecký střelec.

Soupeře jim určí až výsledek dnešního rozhodujícího duelu mezi Hradcem a Chomutovem. V případě úspěchu domácích by právě Východočeši v neděli přijeli. V opačném případě zavítá do Ústí Mladá Boleslav. „Sledujeme to intenzivně. Naším cílem je minimálně finále. Do něj chybí ještě jeden krok. V kabině jednoznačně převládá touha utkat se s Hradcem a já s tím plně souhlasím. Celou sezonu hrají otevřený hokej. Navíc budou mít v nohách pátý zápas. Daleko kratší dobu na odpočinek. To by byl pro ně velký handicap. Jednoznačně si přejeme Hradec,“ hlásí Fink.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže