Ú s t í n/L. - Ústecký Slovan by po roční pauze rád nakoukl do prvoligového play-off. Vloni se žlutomodří museli spokojit pouze se skupinou o udržení, letos ale díky rozšíření počtu týmů postupujících do play-off na deset má Slovan velkou šanci. A po poslední výhře nad Benátkami nad Jizerou 3:0 je blízko svému cíli.

Do konce základní části zbývá Slovanu odehrát sedm zápasů. Do play-off postupuje deset týmů, z toho první šestice má jistou účast ve čtvrtfinále, zbývající dvě dvojice celků na sedmém až desátém místě si to rozdají v předkole. Slovan bojuje o desáté místo se Šumperkem a díky posledním kvalitním výkonům je postupu velmi blízko.

Slovan sehrál v sobotu přímé utkání o play-off s Benátkami a výhra 3:0 se velmi hodila. Aktuálně je Ústí desáté se ziskem 61 bodů, stejně bodů má ale i jedenáctý Šumperk a deváté Benátky mají o bod více. Se Šumperkem mají ale Ústečtí ještě lepší vzájemné zápasy, takže při rovnosti bodů by výše postaveným týmem byl právě Slovan. Oproti Šumperku mají žlutomodří už o jeden odehraný zápas více. Patrně se rozhodne mezi touto trojicí, kdo zaujme postupová místa a jeden celek skončí na smutném jedenáctém místě.

Sedmý Havířov i osmá Kadaň mají na Ústí poměrně velký třináctibodový, respektive desetibodový náskok. Je tedy reálné, že by Slovan v tabulce ještě mohl přeskočit Benátky, a může tedy pomýšlet na deváté místo. Při současné situaci by Slovan začínal sérii předkola play-off na hostujícím ledě.

A na koho Ústí ve zbývajícíh sedmi zápasech ještě narazí? Už ve středu jedou svěřenci kouče Macha na led vedoucího Chomutova, kde je nebude rozhodně čekat snadná práce. Pak zajíždí na led celkem ve formě hrajícího Havířova. Na konci ledna pak Slovan přivítá České Budějovice, následně si zahraje s Prostějovem a derby s Litoměřicemi, pojede do Jihlavy a základní část zakončí doma s Třebíčí. Z výčtu soupeřů lze poznat, že Slovan ve zbývajících utkáních bude hrát pouze s celky z první poloviny tabulky a má tedy poměrně težký los. Jak celý příběh dopadne, a kdo postoupí do play-off, se tedy dozvíme až 4. února.

Tabulka kolem desátého místa:

7. Havířov 74 bodů
8. Kadaň 71 bodů
9. Benátky 62 bodů
10. Ústí n.L. 61 bodů
11. Šumperk 61 bodů

Zbývající zápasy Slovanu

Chomutov - Ústí
Havířov - Ústí
Ústí - Budějovice
Prostějov - Ústí
Ústí - Litoměřice
Jihlava - Ústí
Ústí - Třebíč
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže