Ústí nad Labem - Ve středu 10. června 2015 se od 13:30 hod. odehrálo exhibiční utkání mladšího dorostu Slovanu a Reprezentačního výběru hokejbalistů Ústeckého kraje U15. První dvě třetiny zápasu se hrály 2x15 minut, zatímco poslední část se hrála 20 minut. Zápas byl velmi aktivní od obou celků, ale Slovan byl úspěšnější a vyhrál 5:4.

Reprezentační výběr hokejbalistů Ústeckého kraje U15 – HC Slovan Ústí nad Labem 4:5 (0:3, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Batryn (Gottfried), 23. Giesel (Divíšek), 27. Gottfried (Svoboda), 39. Hanzlík (Svoboda) – 3. J. Tůma (Harkabus), 10. Harkabus (Čermák), 15. Čermák (Harkabus), 31. Šindelář (Herák, Janoušek), 37. Štochl (Čermák). Rozhodčí: Šlechta, Kurnat. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 20. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5, 4:5.

Reprezentační výběr hokejbalistů Ústeckého kraje U15: Jalovecký (23. Rechtorik) – Anděl, Bertha, Jičínský, Stuchlý, Stupka, Šešina – Beram, Divíšek, Batryn – Giesel, Gottfried, Hanzlík – Svoboda, Jindra, Miller. Trenéři: Jan Fedák, Vojtěch Červinka.

HC Slovan Ústí nad Labem: 1. – 23., 46. – 60. J. Volke (23. – 46. Grunt) – Štochl, Mareš, Chmela, Magafanik – J. Tůma, Čermák, Harkabus – Herák, Janoušek, Šindelář, V. Tůma, Bláha, Tipán. Trenéři: Jan Čaloun, Jiří Sochor.

Komentář k zápasu

Úvodní třetinu zcela ovládli hosté. Slovanu se podařilo vstřelit tři branky a ani jednu neinkasovat. Brankáře Ondřeje Jaloveckého hned ve třetí minutě prostřelil Jan Tůma. O sedm minut později pojistil jednobrankové vedení dalším přesným zásahem Matěj Harkabus. Poslední gól první části padl též ve prospěch hokejového týmu. Tomáš Čermák si v patnácté minutě naprosto bezchybně poradil s míčkem a mladší dorostenci severočeského Slovanu mohli slavit tříbrankové vedení po prvních patnácti minutách.

Druhé dějství patřilo hokejbalistům a podařilo se jim vyrovnat ztrátu tří branek. Jako první se za reprezentační výběr prezentoval ve třiadvacáté minutě Dmytro Batryn. V téže minutě se perfektním zásahem divákům představil Tomáš Giesel, který prostřelil Jakuba Volkeho a svůj tým přiblížil k vyrovnání. Pavlu Gottfriedovi se podařilo tři minuty před koncem druhé třetině vyrovnat stav utkání na 3:3 a do třetí dvacetiminutovky vstoupil už výběr mnohem šťastnější.

V závěrečné části exhibičního utkání se dařilo spíše hokejistům. Slovanu se podařilo vstřelit dvě branky, zatímco reprezentačnímu výběru jen jednu. Nejprve se do černého trefil Vít Šindelář necelou minutu po začátku dvacetiminutovky. Mladším dorostencům k vítězství také hodně pomohla přesilovka, kterou využil ve třicáté sedmé minutě Jakub Štochl. Vojtěch Hanzlík z výběru hokejbalistů Ústeckého kraje ještě v devětatřicáté minutě snížil vedení Slovanu a míček zaparkoval přímo do svatyně hostí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže