Ú s t í n/L. - Ve čtvrtek 2. června se v Děčíně uskutečnil fotbalový turnaj pod taktovkou TV LYRA. Vedle extraligových mistrů z Pardubic, týmu Karlových Varů nebo Chomutova se ho zúčastnili i hráči Slovanu Ústí nad Labem. Ti ale vypadli hned v základní skupině a na charitativně sportovním dni se dlouho neohřáli. Po jedné remíze a jedné prohře se s turnajem rozloučili. Ve finále porazil domácí tým FK Řezuz starou gardu FK Teplice a stal se vítězem turnaje.
V první skupině se střetly týmy FK Teplice, KLH Chomutov, ARGO SK a ČSPL a.s. Postupové karty se odkrývaly až na poslední chvíli, ARGO nezískalo ani bod, za to všichni ostatní protivníci měli shodně pět bodů a rozhodovalo skóre. To měly nejlepší týmy Teplic a ČSPL a postoupily do play-off.

Ve druhé skupině se potkala televize LYRA, HC Energie Karlovy Vary a HC Slovan Ústečtí Lvi. Lyra si dvěma góly zajistila vítězství nad oběma soky a tím i první místo, které znamenalo další semifinálovou účast. Ústečtí Lvi se rozešli s hokejovými kolegy z extraligy rozešli smírně 1:1 a spolu s nimi obsadili ve skupině 2.-3. místo.

Ve třetí skupině zastupovaly hokej kluby Děčína a Pardubic, které doplnil silný domácí fotbalový tým FK Řezuz. Ten remizoval s Děčínem, ale Pardubické porazil 2:0. A právě díky tomu, že si mistři nejvyšší české hokejové soutěže s děčínskými hráči druhé ligy poradili, mohl FK Řezuz i přes malé klopýtnutí skupinu vyhrát a postoupit.

V úvodím semifinále se tedy utkaly týmy FK Řezuz a ČSPL a.s. Fotbalová exhibice skončila jasným výsledkem 7:1 a bylo rozhodnut o prvním finalistovi. Poté se na hřiště sběhli hráči reprezentující televizi Lyra a jako jejich soupeři stará garda FK Teplice. I přes úpornou snahu organizátora turnaje se fotbalové zkušenosti projevily a Teplice vyhrály poměrem 3:0.

Finále se pak mezi týmy Teplic a FK Řezuz rozhodovalo až v tom nejzazším čase, kopaly se penalty. V těch se dlouho nemohl najít vítěz, až se přiklonilo štěstí na stranu domácích, kteří se stali vítězem TV LYRA cupu 2005.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže