Ú s t í n/L. - V utkání 41. kola WSM Ligy ústecký Slovan pomýšlel na bodový zisk proti favoritovi z Jihlavy. Po velké bitvě ale padl 3:4 a v tabulce zůstal na 10. místě. Utkání pro klubový web Slovanu hodnotil útočník Ladislav Gengel.

Nebývale smutný byl po utkání s Jihlavou ústecký útočník Ladislav Gengel. Ústečtí nad favoritem z Vysočiny vedli 1:0, později soupeř vývoj utkání otočil, ale v závěru Slovan mocně dotahoval. Nakonec padl těsně 3:4.

„Občas se nějaký zápas nepodaří a to byl nyní takový případ. Jsem smutný z porážky, nehodnotí se mi to snadno,“ říkal Ladislav Gengel po utkání. Zmar z těsné porážky, ačkoli Slovan podal velmi sympatický výkon, na něm byl znát.

Proč to nevyšlo? „Pokaždé chyběly centimetry, poslední krůček. Šance jsme měli, v závěru jsme soupeře tlačili, ale vyrovnávací branka tam nepadla,“ litoval Gengel.

Ústecký útočník alespoň ocenil výkon obránce Daniela Sobotky, který si připsal na konto hned dvě branky. „Sob (Daniel Sobotka - pozn. red.) hrál velmi dobře. Nejprve se skvěle trefil od modré, pak zblízka. Výborně pracoval před brankou, hattrick by si zasloužil,“ ohodnotil výkon parťáka z týmu.

A připomněl také jeho šance ze závěru utkání, kdy opravdu Sobotka nebyl daleko od zaznamenání třetí branky.

Slovan po porážce v Mostě se tedy proti Jihlavě na domácím ledě nevrátil na vítěznou vlnu. „V Mostě jsme ztratili utkání v nájezdech, ale na Jihlavu jsme byli dobře připravení. Nemuseli jsme se nijak hecovat a bojovali jsme." A dodal: „Tabulka je velmi vyrovnaná a my musíme uhájit desáté místo a probojovat se do play-off.“

Proti Jihlavě ale Slovan sehrál velmi pohledný zápas. A potvrdil, že se mu proti favoritům soutěže v poslední době poměrně daří. Za vše hovoří výhry nad Kladnem či Slavií.

„Proti těmto celkům nemusíme tolik tvořit hru a hrát do zabezpečené obrany. Hraje se nám proti nim lépe,“ uzavřel Gengel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže