Ú s t í n/L. - První dva zápasy předkola play-off jsou minulostí. První duel proti Kadani vyhráli Ústečtí vysoko 5:1, v tom druhém zaváhali, když v prodloužení podlehli 3:4. V úterý 23. února a ve středu 24. února pokračují souboje o účast ve vyřazovacích bojích. Oba zápasy začínají v 18:00 hodin na zimním stadionu v Kadani.

Kadaň pod lupou

Hokejisté sportovního klubu skončili po základní části s jednasedmdesáti body na devátém místě. V předkole play-off WSM Ligy tak narazili na soupeře z krajského města. První dvě kola se hrála na ústeckém ledě.

Úvodní utkání Kadani příliš nevyšlo, když Slovanu podlehla 1:5. Druhý zápas lépe odstartovali žlutočerní, po první třetině vedli 2:0. Ve druhé periodě domácí snížili na 1:2. Ve třetím dějství žlutomodří nejprve vyrovnali a poté přidali další gól. Kadaňští v poslední minutě vyrovnali na 3:3 a duel dospěl do prodloužení. O výhře černožlutých rozhodl čtyřicet vteřin před koncem prodloužení Kverka. Hosté tak zvítězili v nastaveném čase 4:3. Stav série je 1:1. V úterý a ve středu předkolo pokračuje v Kadani.

Komu se v předkole daří

Nejproduktivnějšími hráči Kadaně v nadstavbové části je šestice hokejistů, kteří mají shodně po dvou bodech. Patří mezi ně Lukáš Vrána (2+0), Martin Sloboda (1+1), Lukáš Blaha (1+1), Jaromír Kverka (1+1), Dominik Vaněk (0+2) a Martin Kadlec (0+2).

Nejlepším střelcem v předkole vyřazovacích bojů je Lukáš Vrána, který vstřelil soupeři dva góly. Po jedné trefě si připsali do statistik i Martin Sloboda, Lukáš Blaha a Jaromír Kverka. Nejlepším asistentem je s dvěma přihrávkami Martin Kadlec s Dominikem Vaňkem.

V obou kláních se do klece postavil Tadeáš Dvořák. Prozatím odchytal 130 minut. Jeho úspěšnost je 88,24% a průměrně obdrží 3,69 branek.

Vzájemné zápasy v základní části

Oba týmy se v základní části spolu utkaly celkem čtyřikrát. V prvním zápase brali tři body za výhru 6:3 žlutomodří. O výhře domácích rozhodla poslední třetina, když Kadani nadělili tři góly.

Druhé klání se hrálo na zimním stadionu v Kadani. Souboj odstartovali lépe černožlutí, když po první dvacetiminutovce vedli 2:0. Ve druhé periodě odskočili na 3:0. Ústečtí snížili na 1:3, ale domácí přidali další zásah a navýšili na 4:1. Modrožlutí ve třetí třetině ještě korigovali na 2:4.

To ale bylo z jejich strany vše a tři body zůstaly v Kadani. Třetí klání ovládli hráči z krajského města, když porazili hostující celek 2:0.

Poslední duel byl velmi vyrovnaný. V první třetině daly oba kluby po dvou gólech, ve druhé části přidaly po jedné brance. Také třetí třetina byla velmi vyrovnaná. Slovanu zajistili výhru Tenkrát a Merta, kteři upravili na konečných 6:4 ve prospěch Ústí.

Zápasy v předkole play-off

  • HC Slovan Ústí nad Labem – SK Kadaň 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 5. Tůma (Gengel, Sobotka), 9. Kloz (Chalupa, Roubík), 11. Roubík (Kloz, Holomek), 22. Kuchler (Merta, Tenkrát), 29. Kloz (Sobotka) – 28. Sloboda (Kadlec, Kverka).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Chalupa, D. Sobotka, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, Holomek, Skočovský – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Kuchler, D. Merta – Křivohlávek, Gengel, Navarra – O. Kopta, Macek.
    Sestava SK Kadaň: T. Dvořák – R. Černý, Trefný, D. Novák, Drobný, Weinhold, L. Bláha, V. Kolařík – M. Kadlec, Kverka, Sloboda – Chrpa, Hejcman, Hlava – D. Vaněk, L. Vrána, Veselý – Macháček, Šťovíček, F. Wágner – Deveri.
  • HC Slovan Ústí nad Labem – SK Kadaň 3:4 pp (0:2, 1:0, 2:1 – 0:1)
    Branky a nahrávky: 26. Tůma (Sobotka, Chalupa), 43. Roubík (Tůma, Kloz), 47. Tůma (Holomek, Kloz) – 16. Vrána (Blaha, Sloboda), 19. Blaha (Vaněk), 59. Vrána (Veselý, Vaněk), 70. Kverka (Kadlec, Trefný).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Chalupa, D. Sobotka, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, Holomek, od 40. Skočovský – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Kuchler, D. Merta – Křivohlávek, Gengel, Janák.
    Sestava SK Kadaň: T. Dvořák – D. Novák, Trefný, R. Černý, Drobný, Weinhold, L. Blaha, V. Kolařík – R. Veselý, Kverka, Chrpa – M. Kadlec, Hejcman, Hlava – D. Vaněk, L. Vrána, Sloboda – Deveri, Šťovíček, F. Wágner.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže