Ú s t í n/L. - Ústecký tým se nachází na příjemném 5. místě tabulky hokejové WSM ligy. Jelikož se základní část soutěže blíží do svého finiše, vyzpovídali jsme trenéra "A" týmu Miroslava Macha.

Přestože Slovan v průběhu soutěže opustilo několik hráčů, nacházíte se na 5. místě tabulky. S tím musíte být spokojen, že?
Vloni jsme po základní části byli osmí a po play-off skončili čtvrtí. Takže laťku máme nasazenou vysoko. Momentálně se nám daří, z čehož mám radost. Máme našlápnuto k tomu, abychom po základní části skončili na lepším umístění, než vloni.

Jak vnímáte letošní ročník WSM ligy?
Soutěž je nesmírně vyrovnaná. A to jak směrem nahoru, kdy neztrácíme tolik bodů na čtvrtou Slavii, tak i směrem dolů, kde se musíme dívat i na soupeře kolem desátého či jedenáctého místa. Do konce základní části máme jedenáct zápasů. Hodně napoví už nadcházející duely s Frýdkem-Místkem a Litoměřicemi.

Jak jste vnímal dohady ohledně financování ústeckého hokeje?
Město schválilo dotaci, takže jsme si oddechli a tuto sezónu dohrajeme. Byla to věc vedení klubu, jako trenéři a hráči se soustředíme na dění na ledě a na sportovní stránku.

Naposledy jste porazili Most a Kadaň. To byl důležitý šestibodový zisk...
Těchto dvou výher si nesmírně ceníme, protože Most byl posílen hráči z Litvínova a Kadaň hokejisty z Karlových Varů. Ačkoli oba soupeři uzavírají tabulku, tak to byly nesmírně těžké zápasy a hodně nás v nich podržel brankář Jakub Soukup.

Jak vypadá hráčská situace?
Změny v kádru neočekávám. Bernada si tedy stáhla Mladá Boleslav a Poulíček se do konce sezóny vrací do Pardubic. To se týká i mladého Berana, možná se u nás ještě objeví Zajíc.

Co mladí hráči z juniorky, kteří naskakují do "A" týmu?
Mladé hráče musím pochválit, dokáží v utkáních nastupovat. Za dva a půl roku co vedeme tým s Tomášem Marešem mladí hráči udělali progres. Hlavně ale záleží na jejich práci a snažení.

Koho tipujete z extraligy na účast v baráži?
Vidím to na Karlovy Vary a Pardubice. Ale samozřejmě to nikomu nepřeji, protože pro extraligové celky je účast v baráži nepříjemná. Kdo do baráže postoupí z první ligy, to je složitější. Přijde play-off a z WSM ligy může do baráže klidně i celek z osmého místa. Jen doufám, že Kladno v play-off nedostaneme.

S čím půjdete do finiše sezóny?
Chceme vyhrávat všechny domácí zápasy. Dosud jsme na domácím ledě bez zisku bodů prohráli jen s Českými Budějovicemi. Sedí nám domácí prostředí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže