V minulé sezóně tým Berounských Medvědů během 40 zápasů posbíral 41 bodů a o svou účast v dalším prvoligovém ročníku musel bojovat až v baráži o udržení. Letos stihli Medvědi v polovině soutěže přesně vyrovnat svůj bodový zisk z loňské sezóny a po 20. kole jim patří lichotivá třetí příčka, o tři body právě před ústeckými hokejisty. Domácí tak mají zítra možnost v přímém souboji svého soupeře ze třetí pozice sesadit. Stačí jim k tomu jediné - vyhrát.
Proti dobře organizované hře týmu vedeného koučem Vejvodou to však domácí nebudou mít jednoduché. Vždyť Berounští jsou ve statistice zápasů odehraných na soupeřových kluzištích na druhém místě, za suverénním lídrem tabulky Chomutovem. Medvědi přivezli z doposud odehraných deseti zápasů venku 19 bodů. 6 zápasů dokázali vyhrát, třikrát odešli z ledu poraženi a jednou podlehli až v nastaveném čase.

Kádr našeho zítřejšího soupeře doznal během letní přestávky velkých změn. Tou největší byl pravděpodobně příchod ostříleného extraligového matadora Václava Eiselta. Ten posbíral doposud 19 kanadských bodů a vede nejen statistiky svého týmu, ale se 13 brankami je také po Chomutovském Jeslínkovi druhým nejlepším střelcem celé soutěže. Jiří Veber, donedávna kapitán Berouna, neodolal vábení Chemopetrolu Litvínov a po 15 zápasech v berounském dresu přestoupil na sever Čech. Medvědi tak přišli o svého vůdce kabiny. Těžký úkol jeho odchod nahradit tak leží nyní i na mladících, kteří v Berouně hostují z týmů hrajících extraligu. Jde především o kmenové hráče celků Liberce (Víšek, Jech, Ovčačík, Jareš) a Kladna (Frolík, Ševc, Havel).

První vzájemné měření sil dopadlo lépe pro Beroun, který dokázal v domácím prostředí po divoké přestřelce v první třetině, která skončila 3:3, nakonec zvítězit nad Ústeckými Lvi těsně 4:3. Hráči Slovanu tak mají svému soupeři co oplácet a možný posun na třetí příčku prvoligové tabulky pro ně jistě nebude před plnými tribunami jedinou motivací. Utkání začíná na ústeckém zimním stadionu zítra od 18:00 hod.

Poslední utkání Berounských Medvědů
Beroun - Třebíč 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
3. Novotný, 48. Holub - 23. a 44. Beroun, 29. Sobotka

Webové stránky soupeře naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže