Ú s t í n/L. - Slovan vedl nad Jihlavou 3:0, 4:1 a 5:3. Byl na nejlepší cestě zajistit se přímý postup do čtvrtfinále už kolo před koncem základní části. Aréna bouřila, Jaroslav Roubík zaznamenal hattrick. Nakonec ale Ústečtí padli 5:6 po prodloužení a stadion zalilo ticho. Včetně kabiny, odkud se pomalu trousili zklamaní hráči.

Jaroslav Roubík vstřelil tři góly a jako lídr vedl Slovan k důležitému vítězství nad silnou Jihlavou, která bojovala o udržení druhého místa v tabulce. Porážka 5:6 po prodloužení nakonec byla zklamáním. Slovan bude hájit šesté místo v posledním kole na ledě Třebíče.

Utkání vypadalo nadějně. Vedli jste 3:0, 4:1 a 5:3. Co se poté stalo?
Vypadalo to velmi dobře. Mohl to být hezký večer. Nakonec jsme si dojem z celého zápasu zkazili. Za hattrick jsem rád, ale prohráli jsme. Minutu před koncem jsme vedli 5:4, teď jsme naštvaní. V kabině bylo velké zklamání.

Za vedení 4:1 asi málokdo věřil, že byste takový náskok ztratili...
V tu chvíli asi ano. Hráli jsme pak lehkomyslně a neuvědomili si, že Jihlava je velmi kvalitní tým. Mají v tabulce přes sto bodů a hrají do poslední chvíle. Jihlava snížila, když jsme nechali volný prostor před brankou. Při své power-play vyrovnala a nakonec se štěstím to otočila.

Kdy jste naposledy vstřelil hattrick? Proti Dukle jste byl ve formě a ve vzduchu visely i další vaše góly...
Poslední hattrick si nepamatuji, možná dva roky nazpět. Moc jich nebude. Tentokrát je to smutný hattrick, protože jsme nevyhráli.

Už jste se viděli v elitní šestce?
To ani ne. Nemáme příliš zkušené mužstvo. Máme mladý tým, takže jsme to ještě neuhráli. Nikdo určitě nic nepodcenil.

V posledním kole budete bojovat o páté místo v Třebíči, současně ale můžete klesnout na sedmé místo pod Prostějov. Tabulka se tedy pořádně zamotala...
Zamíchalo se to parádně (úsměv). Pojedeme vyhrát do Třebíče, abychom se udrželi v té šestce. Bude to ale těžké. V Třebíči to pro nás už bude play-off. Snad udržíme elitní šestku. Mnohdy hrajeme dobře, pak si to ale sami zpackáme. Je to sport, jednou vyhrajete, jindy prohrajete.

Na šesté místo by vám stačilo vyhrát v Třebíči za dva body...
Opravdu se těžko dopředu určuje, že vyhrajeme za dva body. Bude to těžké, Třebíč na domácím ledě také nebude chtít prohrát. Ve vzájemných zápasech jsme je poráželi, ale oni budou také mít velkou motivaci.

V posledních zápasech doma prohráváte, naopak z venku vezete body. Při této bilanci by to v Třebíči nemuselo být špatné...
Bylo by super, kdybychom potvrdili venkovní výhry z Přerova, Havířova či Slavie. Nemáme mužstvo na to, abychom vyhráli všechny zápasy. Samozřejmě je lepší vyhrávat doma před vlastními fanoušky, teď budeme potřebovat zabrat i venku.

Jaká je souhra se Zdeňkem Doležalem, který po odchodu Jana Kloze patří k nejlepším střelcům ligy?
Souhra je určitě dobrá. Potřebovali bychom, aby se přidali i další střelci. Proti Jihlavě vstřelili góly i další hráči, ale dostali jsme šest gólů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže