Ú s t í n/L. - Ústecký Slovan překvapení z minulé sezóny nezopakoval. Vloni šokoval hokejovou veřejnost čtvrtfinálovým vyřazením kladenských Rytířů, tehdejšího vítěze základní části. Letos se Ústeckým podobný úspěch nepodařil, tentokrát prohráli s Kladnem 0:4 na zápasy po výsledcích 1:3, 2:6, 1:4 a 2:5. Ačkoli žlutomodří nedokázali v sérii ani jednou zvítězit, z ledu odjížděli se vztyčenou hlavou. A žehrali na řadu neproměněných šancí v každém z duelů.

Nevyužitých gólových příležitostí litoval i trenér Slovanu Miroslav Mach. Ten pochválil své hráče za bojovnost a příkladný přístup, letos to proti Rytířům ale nevyšlo.

Sérii s Kladnem jste nakonec prohráli 0:4 na zápasy. Věřili jste však, že dokážete sérii ještě vrátit na led soupeře?
Věřili jsme celou dobu, určitě jsme chtěli sérii ještě prodloužit. Ale v posledním utkání už nám došly síly. Dostali jsme se do vedení, bohužel nepřidali druhý gól a na konci už šlapali vodu. V celé sérii nás provázela nemohoucnost v koncovce, asi jsme urazili hokejového boha.

Čím si vysvětlujete, že z obrovského množství šancí v každém utkání jste v celé sérii vstřelili pouze šest gólů?
Vytvořili jsme si velkou řadu šancí, ale nedokázali to proměnit. To je hokej. Kladno mělo výborné oba gólmany a vychytali nás.

Kdy se čtvrtfinálová série lámala?
V podstatě už v prvním zápase na Kladně. V něm jsme byli jasně lepší a kdybychom vyhráli 6:2, nikdo by nemohl nic říct. Bohužel jsme prohráli a druhý duel na kladenském ledě už nezvládli. Ve třetím duelu jsme byli znovu lepší, ale dojeli jsme na koncovku. Chtěli jsme vyhrát už ten první zápas na Kladně, ale nepodařilo se, a tím už to bylo špatné.

Přestože jste prohráli čtvrtfinále 0:4 na zápasy, týmu asi nemáte co vytknout....
Hráčům určitě nemáme co vytknout, bojovali, dřeli. Ještě se zranil Tonda Melka. Ale nechci brečet, že nás bylo málo. Ani jsme fyzicky neodpadli, až v posledním čtvrtém zápase nám došly síly. Kdybychom proměňovali šance, nějaké zápasy bychom vyhráli.

Jak hodnotíte celou sezónu?
Odehráli jsme dobrou sezónu. Neměli jsme nějaké výpadky, že bychom prohráli několik zápasů v řadě. Bohužel se nám nepodařil samotný závěr základní části, chtěli jsme skončit na pátém místě a ve čtvrtfinále nastoupit proti Slavii. Kladno jsem si nepřál. Ale těžko říct, jak by se vyvíjela série se Slavií. Cením si ale toho, že jsme po většinu sezóny udělali z domácího stadionu nedobytnou tvrz, dlouho jsme drželi domácí neporazitelnost.

Jaký máte tedy celkový dojem z letošního ročníku?
Mám smíšené pocity. Po základní části jsme byli šestí, což bylo nejlepší umístění za poslední tři roky. Ale vypadli jsme už ve čtvrtfinále. To je hokej. Vytvořili jsme dobrou partu v kabině, kluci drželi za jeden provaz.

Máte už představu o hráčském kádru na příští sezónu a vašem setrvání u týmu?
To teď nevím, ale samozřejmě bych chtěl u týmu pokračovat. Hráči většinou mají podepsané smlouvy na rok, takže o skladbě týmu se bude teprve jednat. Rádi bychom v příští sezóně poskládali ještě silnější tým.

Jaký bude mít tým nejbližší program?
Žádný. Můžeme třeba zlámat hokejky. Ve středu si s hráči sedneme a ukončíme sezónu. Táhli jsme to v šestnácti až sedmnácti hráčích a kluci si zaslouží odpočinek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže