Ú s t í n/L. - Čtvrtfinálového vyřazení Kladnem litoval útočník Slovanu Daniel Vrdlovec. Autor dvou ze šesti ústeckých branek v play-off se tlačil často do koncovky a vyvíjel tlak na brankáře soupeře. Na prodloužení série to však nestačilo, Slovan má po sezóně.

Pojďme si rozebrat celou sérii s Kladnem. Jak celkově všechny čtyři zápasy hodnotíte?
Nejvíc mrzí hned první zápas na Kladně, kde jsme byli jasně lepší a toto utkání jsme měli vyhrát. Třikrát jsme tam jeli sami na branku, měli spoustu šancí. Ještě za stavu 1:2 jsem věřil, že to otočíme. Jinak těžko říct, kdy se celá série zlomila. Na Kladně jsme prohráli i druhý zápas a bylo už těžké sérii otáčet.

Jak jste spokojen s celou sezónou?
Myslím, že jsme odehráli dobrou sezónu. Základní část se nám povedla, šesté místo není špatné. Neměli jsme nějaké výkyvy, že bychom prohráli desetkrát v řadě. Na domácím ledě se nám dařilo, postupem času jsme začali přivážet body i z venku.

V celé sérii jste měli v každém zápasu velkou řadu šancí, ačkoli výsledky vypadaly jednoznačně, tak na ledě to byl vyrovnaný boj. Čím si vysvětlujete střeleckou nemohoucnost?
Výborně jim zachytali brankáři a hlavně Cikánek chytil neskutečnou fazónu. Ač jsme stříleli jakkoli, nedokázali jsme dát gól. Prázdná branka, z brankoviště, nic tam nepadalo a na konci už to byla křeč.

Která porážka mrzí nejvíce?
Samozřejmě hned ta první, protože jsme v tom zápase byli lepší. Druhý zápas se nám vůbec nepovedl, tam se dostalo Kladno na koně. Pak už to bylo těžké otáčet, přece jen Kladno, když se dostane do vedení, tak hraje co potřebuje.

Jak bylo těžké se vyrovnat s tvrdou kladenskou hrou? Rytíři mají ve svém středu tvrdé hráče jako Ulrych či Gratton...
Bylo to play-off, všichni hrají naplno, byl to tvrdý hokej, ale v mezí pravidel. Z toho vybočoval jen faul na Tondu Melku v prvním zápase, který byl zbytečný. Ale nebyla to nijak vyhrocená série, že by se lámaly ruce či nohy (úsměv).

Víte, zda v Ústí budete pokračovat i v příští sezóně?
Už v létě jsem podepsal smlouvu na dva roky, takže bych měl v Ústí pokračovat. Jsem tady spokojený, hráli jsme dobrý hokej.

Budete sledovat zbytek play-off WSM ligy a případnou baráž?
Kladnu určitě fandit nebudu (smích). Nevím, kdo je schopný postoupit do extraligy, ale Kladno určitě má na postup do baráže. Na výsledky se na onlajnech kouknu.

Jaký budete mít program bezprostředně po sezóně?
Určitě si odpočinu, týden asi nebudu dělat nic. A pak se něco najde. Teď si po celé sezóně potřebujeme odpočinout.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže