ÚSTÍ N/L. - Zajímavou sezónu zažil obránce David Bernad. V Ústí se rozehrál ke skvělým výkonům, a tak kromě části čtvrtfinálové série s Kladnem stihl nastoupit i do řady zápasů v extraligové Mladé Boleslavi. Se svými dojmy z právě uplynulé sezóny se nadaný obránce podělil klubovému webu.

Jak hodnotíte uplynulou sezónu z vašeho pohledu? Ročník jste zahájil třemi góly v nájezdech v Mostě, dostal jste se i do Mladé Boleslavi a stihl play-off v Ústí...
Vstup do sezóny byl rozhodně raketový (úsměv). Sezónu jsem si užil. Zahrál jsem si i extraligu v Mladé Boleslavi, což byl můj dětský sen. Nemohl jsem následně tolik pomoct klukům v Ústí v play-off. To mě na jednu stranu mrzí, také jsem ale rád za šanci v extralize a že jsem zasáhl rovněž do play-off v nejvyšší soutěži.

Nastoupil jste také do extraligového play-off v dresu Mladé Boleslavi. Vedli jste v předkole play-off nad Chomutovem 2:0 na zápasy, nakonec jste ale celou sérii prohráli 2:3 na zápasy. Čím si to vysvětlujete?
Radši na to ani nemohu myslet (úsměv). Lidé se mě na to ptají, ale nevím, co se stalo. Každopádně už máme po sezóně a teď si chci odpočinout a už na hokej v posledních dnech nemyslím. Teď to vypadá, že jsme Chomutov v play-off nastartovali a trápí také Třinec.

V Mladé Boleslavi jste se snažil podle dřívějších rozhovorů v médiích hrát jednoduše, naopak v Ústí platíte za tvořivého beka. Jak bylo složité kombinovat oba herní styly?
Těžké to nebylo. Trenéři mi řekli, co po mě chtěli a snažil jsem se to plnit. V Ústí jsem měl i ofenzivnější úkoly, v Mladé Boleslavi jsem hrál, to co mi řekli. Myslím, že je lepší začít hrát v extralize jednodušeji, přece jen je to nejvyšší soutěž a mezi extraligou a první ligou je hodně velký rozdíl.

Jak jste vnímal ústeckou sérii s Kladnem?
Ještě jsem odehrál úvodní dva zápasy čtvrtfinále na Kladně, pak jsem zamířil do Mladé Boleslavi. První zápas u nich jsme mohli uspět, Kladno čekalo, co vymyslíme, měli jsme šance. Nedali jsme však góly a pak prohráli oba zápasy. To asi zlomilo celou sérii.

Jaké máte plány do příští sezóny?
To zatím sám nevím. Letní přípravu bych měl začít v Mladé Boleslavi a pak se uvidí. Rád bych se udržel v extralize, ale pokud bych měl jít do první ligy, tak moje volba by byla tady v Ústí nad Labem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže