Ú s t í n/L. - Po letní přípravě vyjeli hokejisté na ledovou plochu. Na ledové ploše nechyběla ani jedníčka z minulé sezóny Jakub Soukup, jenž strávil letní přípravu v Litvínově.

Jak se cítíš po prvním tréninku?
Byl to můj první trénink tady, jinak jsem chodil celé léto v Litvínově. Led byl špatný, asi kvůli tomu, že je venku teplo. Vždycky na prvním tréninku je led špatný, ale postupem se to zlepšuje. Cítil jsem se dobře. Vyzkoušel jsem si nějaké nové věci.

Jaká byla letní příprava v Litvínově?
Příprava byla výborná. Trénovali jsme pod Zdeňkem Orctem v brankářský skupině. Tréninky byly zaměřené na brankáře.

Spousta hráčů nemá ráda letní přípravu, jak to máš ty?
Já ji mám rád a užívám si ji. Jsem rád, že si můžu odpočinou chviličku od ledu.

Letošní dovolená byla poměrně delší od té minulé. Jak sis ji užil?
Když jsme vypadli s Kladnem, tak jsem hned dva dny po vyřazení začal trénoval s Litvínovem, který hrál play-off. Dovolená nebyla moc dlouhá, maximálně tři týdny. Pak následovala letní příprava, která byla snad nejdelší kterou jsem zažil. Skončili jsme 6. července a poté jsme letěli s přítelkyní týden na dovolenou.

Jaké jsou tvé cíle do nové sezóny?
Chytat, co nejvíce a určitě lépe než v minulé sezóně. A co se týká týmu, tak určitě postoupit do play-off, což bude velice těžký. Když se to podaří, tak se pak může stát cokoliv.

Čeká vás série přípravných zápasů. Na jaký se těšíš nejvíce?
Určitě na první zápas s Litvínovem (smích). Potom určitě na Litoměřice je to derby a snad přijde, co nejvíce lidí.

Jak si zmínil v prvním zápase vás čeká extraligový Litvínov. Můžete získat ze zápasu zkušenosti?
To nevím, záleží hlavně na trenérech koho postaví. Máme tu hodně nových hráčů, které si budou chtít trenéři ozkoušet jako první.

Do týmu přišlo mnoho nových hráčů. Znáš některé, nebo se teprve budete seznamovat?
Některý znám. Třeba Pavla Smolku a Martina Micala z Litvínova. Pak třeba znám některé kluky z ligy, kteří hráli minulý rok proti nám. Další musím teprve poznat, ale věřím, že tu budu skvělá parta.

Do WSM Ligy spadly Karlovy Vary a naopak postoupil Vsetín. Bude to přínos pro ligu?
Vsetín je hokejový město a bude tam těžký vyhrát pro kterýkoliv tým. Energie je zajímavý soupeř. Budou mít nejvyšší ambice, mají hezkou arénu a určitě tam nebudou lehký zápasy.

Dneska přišlo na trénink dost lidí vnímali jste to?
Hned, jak jsem vyjel jsem na led, tak jsem si všimnul skupinky nahoře. Je to hezký, že nás fanoušci takhle podporují. Věděli, že jsme měli první trénink a dorazilo jich strašně moc a určitě nás to těší.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže