P R A H A - Ústečtí fanoušci již vyzkoušeli cestou za Slovanem celou plejádu různých dopravních prostředků: auta, autobusy, bicykly, vlaky a před dvěma lety i loď. Ta sice do cíle bohužel nedoplula, ovšem díky velkorysosti osazenstva nebyli organizátoři s hanbou naházeni do Labe, a tak se podařilo uspořádat další velkou eskapádu – v sobotu 4. listopadu 2017 na zápas se Slavií dorazíme speciální slovaňáckou tramvají!

Jelikož však byla tramvajová doprava v Ústí před 47 lety neprozřetelně zrušena a rozchod kolejí beztak nebyl s pražským kompatibilní, je nabíledni, že fanoušky elektrika nabere až na okraji hlavního města. Na zastávku Praha-Podbaba se tedy dopravíme vlakem, následně osedláme tramvaj a přes Pražský hrad, Staré a Nové Město a Vršovice se vyhlídkovou jízdou dostaneme až na Kubánské náměstí, tedy přímo ke stadionu pražské Slavie.

Časový plán je následující: Jelikož utkání Slavia – Slovan startuje již v 15:00, sraz na hlavním vlakovém nádraží v Ústí nad Labem jsme zvolili na 11:00. Vlak by měl odjíždět v 11:15, o hodinu později bychom se tedy měli ocitnout v Podbabě. Tramvaj by tedy ze zastávky Nádraží Podbaba měla vyrážet kolem 12:30. Z důvodu brzkého startu utkání a tím pádem očekávaného i brzkého konce neorganizujeme cestu zpět, příznivá kadence odjezdů vlaků na sever by však měla uspokojit jak ty, kteří se budou chtít vrátit ihned po zápase, tak žiznivce toužící po ochutnání pražského podvečerního života. K časovému itineráři ještě jedna poznámka – v případě, že nám České dráhy neschválí mimořádné zastavení vlaku R 607 Salubia v Podbabě, bude třeba jet spojem pozdějším, proto pro jistotu sledujte tyto stránky, případně diskuzní fórum.

Cena pouze pro cestu na zápas je zatím stanovena předběžně na 200 korun na osobu, ovšem předpokládáme, že se ji ještě podaří snížit. O výběru peněz váš ještě budeme informovat, zřejmě se bude konat na domácích zápasech před výjezdem.

Přihlašujte se na e-mailu tramvajinaslovan@email.cz, aktualizovaný seznam účastníků budeme zveřejňovat na fanouškovském diskuzním fóru. Organizátoři si vyhrazují možnost před zaplacením cesty bez udání důvodu rozhodovat o účastnících. Z tramvaje pak mohou být vyloučené osoby zjevně pod vlivem alkoholu i jiných návykových látek či jedinci, kteří nebudou dbát pokynů obsluhy tramvaje a ostatních organizátorů, a to bez nároku na navrácení jízdného. Ale jsme přesvědčeni, že takové excesy vůbec nebudeme muset řešit, to je jasné.

Jistě si závěrem čtení kladete otázku, jakým tramvajovým typem se po Praze projedeme. Vzhledem k vyšší kapacitě (pro naši akci počítáme s 60 cestujícími) jsme nakonec zvolili moderní tramvaj typu Škoda 15T, technicky jeden z nejzajímavějších tramvajových vozů na světě. Jelikož by měl tramvaj řídit Severočech, nemusíte se obávat, že byste byli během jízdy ochuzeni o řadu zajímavých technických detailů, přesto vězte, že nás čeká unikátní vůz vyrobený v Plzni, který disponuje otočnými podvozky, 16 motory umístěnými přímo na jednotlivých kolecha dodávajícími maximální výkon 720 kW. Tramvaj 15T je tříčlánková, plně nízkopodlažní, váží 42 tun, měří lehce přes 31 metrů a její maximální rychlost je v Praze softwarově omezena na 60 km/h, přestože by se jí chtělo jezdit rychleji. Nezbývá tedy než doufat, že nás doveze na vítězný zápas.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže