Ú s t í n/L. - Slovan sehrál s Kladnem velmi pohledný zápas s parádní diváckou kulisou. Nakonec ale s Rytíři padl 3:4 po sam. nájezdech. V utkání hrál významnou roli Jaroslav Roubík, který duelem s Kladnem načal druhou tisícovku odehraných zápasů v první hokejové lize.

"Vyhráli jsme a získali bod do tabulky, takže super. S tím jsme spokojeni. Hlavně mám radost, že přišlo dva a půl tisíce fanoušků, kteří byli úplně skvělí a fandili. Pro diváky to musel být dobrý zápas. Jen škoda, že jsme neurvali druhý bod v nájezdech. Tam už je to ale loterie," hodnotil šlágr kola proti Kladnu legendární forvard Jaroslav Roubík.

Ten je už nyní dvojnásobným tisícovkářem. Po překonání mety tisíce získaných kanadských bodů nyní překonal i hranici tisíce odehraných zápasů. Dojmy?

"Je to skvělý pocit. Když jsem měl za sebou 900 zápasů, ještě to nebylo takové. Tisícovka odehraných utkání je super. Když se tam přidá ta nula navíc, je to lepší," usmíval se zkušený útočník s číslem 41 na zádech.

S číslem tisíc jako naposledy poté, co získal tisícovku kanadských bodů v druhé nejvyšší soutěži, nyní už nenastoupil.

"Tentokrát jsem číslo tisíc na dresu neměl. Už jsem s ním jednou nastoupil, takže teď už by to bylo zbytečné. Jenom jsem si ho převzal, a pak se už soustředil na zápas," vysvětlil útočník.

Zápasové tisícovky dosáhl Roubík v minulém kole na ledě Karlových Varů. Jak tuto metu prožíval v konkrétním okamžiku, jelikož na domácím ledě se už jednalo o zápas s pořadovým číslem 1 001?

"Tam jsem to nevnímal, byl to běžný zápas. Lepší je to vždy na domácím ledě, když můžete nastoupit a vychutnat si to na domácím ledě před vlastními fanoušky, kteří vytvoří atmosféru," nastínil Roubík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže