Ú s t í n/L. - Momentálně je reprezentační přestávka, mnoho evropských hokejových soutěží přerušilo svůj program. To se týká i WSM Ligy, a tak nastal ten správný čas zhodnotit průběh rozehrané sezóny. O tomto tématu hovořil trenér Miroslav Mach.

Jak hodnotíte rozehranou sezónu?
Zatím jsme spokojení, odehráli jsme jednadvacet zápasů, z toho čtrnáct venku a sedm doma. Získali jsme 32 bodů. Možná jsme někde mohli získat nějaký ten bod navíc, ale to jsou jen „možná“. Tabulka je hodně vyrovnaná, jsme devátí a na čtvrté místo ztrácíme tři body. Z posledních šesti zápasů jsme pětkrát hráli na ledě soupeře, zápasy jsme dohrávali na dvě formace, klukům v zápase na Slavii došla šťáva. Je lepší takhle prohrát a vybrat si smůlu, než v nějakém klíčovém zápase prohrát o gól. Na reprezentační přestávku jsme se hodně těšili, máme celkem osm zraněných hráčů, ti tak mají čas na uzdravení.

Před začátkem ligy jste říkali, že nechcete propásnout začátek. Soupeři vám neutekli, že?
Ano (úsměv). Byli jsme až překvapení, jak se nám daří vozit body z venkovních zápasů. V minulé sezóně jsme na ledě soupeřů hodně prohrávali. Doma jsme ztratili všechny body jen se Slavií. Ve druhé polovině soutěže budeme hrát více utkání doma, kde budeme chtít bodovat.

Daří se vám přesilovky i oslabení. Jste i s tímto spokojení?
Na přesilovky máme dvě formace. Jarda Roubík řídí tu první pětku, druhou pak Daniel Vrdlovec. Musím zaklepat, přesilovky se nám bohudík daří. Chceme v tomto pokračovat, v dnešním hokeji právě přesilovky rozhodují zápasy. Zaměřujeme se na přesilovky i oslabení. WSM Liga je vysílaná na internetu, takže se dají herní situace dobře rozebrat.

Střely Slovanu

  • Střely pro 23,34/zápas
  • Střely proti 38,81/zápas

Zejména ve venkovních zápasech máte málo střel na bránu, i tak ale dáváte góly. Hrajete úsporný styl hokeje?
Já bych to nenazýval úsporný styl hokeje (smích). Ono to tak nějak vyplyne ze hry. Pravdou je, že střel na branku máme málo. Hráče nabádáme k tomu, aby více stříleli. Ve Varech jsme měli 14 střel na branku a dali jsme tři góly.

Jaké výhry si zatím nejvíce ceníte?
Pochopitelně za každou výhru jsme rádi, body jsou letos velmi důležité vzhledem k vyrovnanosti tabulky. Velkou radost máme ze tří bodů z Karlových Varů, kde jsme vyhráli jako první tým za tři body. Výborně nám zachytal brankář Růžička.

Jak na vás působí hráči, kteří do Ústí chodí z Mladé Boleslavi?
S jejich hrou jsme spokojení. U některých chvíli trvalo, než se do toho dostali. Ondřej Najman je zraněný, Pavel Kousal si zvyká na styl hokeje, který hrajeme. Dobře hraje také František Hrdinka. Gólman Růžička je samozřejmě kapitola sama pro sebe.

Jaká je situace v brankovišti Slovanu?
Máme čtyři brankáře. Statistiky má nejlepší Růžička. Výborné zápasy dokáží odchytat Martin Volke i Jakub Soukup. Myslím si, že v brankovišti problémy rozhodně nemáme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže