Ústí n./L. - Po středeční výhře čeká ústecké hokejisty před Vánoci ještě jedno domácí utkání. V tom narazí na rivala z medalekých Litoměřic. Po dvou zápasech na ledě Kališníků platí ve vzájemných střetech vyrovnané skóre 1:1. Zda dokáže Slovan navázat na poslední výhru proti Přerovu a poradí si na svém ledě s Litoměřicemi, zjistíme v pátek od 18:00 hod.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem – HC Stadion Litoměřice

Údaje před
33. kolem

Porovnání v 1.-32. kole
11.
postavení v tabulce
10.
94:118
skóre
74:85
42
získané body
43
Daniel Vrdlovec - 30 (9+21)
nejproduktivnější hráč
Vítězslav Bílek - 21 (10+11)
David Merta – 14
nejlepší střelec
Vítězslav Bílek - 10
Daniel Vrdlovec - 21
nejvíce asistencí
Ondřej Smetana - 14
362
trestné minuty
424
Patrik Husák – 56
nejtrestanější hráč
Martin Havelka - 65
Jan Dlouhý – 95,89 %,
Jakub Soukup – 91,01 %,
Jan Růžička – 90,57 %
úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 91,64 %,
Milan Klouček – 89,62 %,
Pavel Kantor – 90,91 %
Jan Dlouhý – 1,29,
Jakub Soukup – 3,46,
Jan Růžička – 3,65
průměr inkasovaných branek
Tomáš Král – 2,39,
Milan Klouček – 2,95,
Pavel Kantor – 3,00
31
góly v přesilovkách
16
20,53 %
využití přesilovek
9,76 %
6
góly v oslabení
3

Litoměřice se momentálně nacházejí na 10. místě o bod před svým soupeřem z Ústí nad Labem. Bílomodrým se momentálně moc nedaří, z posledním pěti zápasů všechny prohráli a určitě budou chtít svoji smolnou šnůru proher přerušit.

HC Stadion Litoměřice

  • Rok založení: 1971
  • Klubové barvy:bílá a modrá
  • Trenér:Miloš Říha
  • Asistent trenéra:Daniel Tvrzník

Vzájemná střetnutí

V letošní sezóně se Slovan se svým dalším soupeřem střetl dvakrát a to vždy na ledě Kališníků. V prvním utkání na konci září skončil výsledek 3:2sn. Žlutomodrý celek vedl do 52. minuty, ale o tom, že se půjde do prodloužení a dále do samostatných nájezdů, rozhodl Petr Kodýtek. V nájezdech je to buď a nebo a tím šťastnějším byly nakonec Litoměřice, kdy se dokázal prosadit Aleš Pavlas a rozhodl, že bod navíc poputuje ke jeho celku. Diváci mohli vidět v druhém utkání branky až v druhé polovině zápasu, kdy skóre otevřel David Merta. Na to dokázal za Litoměřice odpovědět hned za 8 minut Patrik Miškář. Slovan si přál získat vedení zpět, což se mu podařilo díky Lukáši Volfovi. Ke konci utkání domácí celek odvolal brankáře Michajlova a Jaroslav Roubík stvrdil výhru pro svůj celek.

Statistické zajímavosti

HC Slovan Ústí nad Labem

Ústecký David Merta je momentálně hráčem se sedmým nejvyšším počtem vstřelených branek (14) v celé WSM Lize. Na osmém místě je Antonín Melka (12). Nejlepším druhým nahrávačem je Daniel Vrdlovec (21).

Nejvytěžovanějším hráčem Slovanu je David Bernad (průměrně stráví na ledě 25:32 minut na zápas).

Nejvíce trestaným hráčem ústeckého celku je Patrik Husák se šestapadesáti odsezenými minutami na trestné lavici.


HC Stadion Litoměřice

Nejlepším střelcem Litoměřic je Vítězslav Bílek, který má na kontě deset vstřelených gólů.

Nejvytěžovanějším hráčem je obránce Ondřej Smetana (v průměru 21:31 minut na zápas).

Nejvíce trestných minut odseděl Martin Havelka (65).

32. kolo z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem – HC ZUBR Přerov 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 16. Pšenička (Kuběna, Bernad), 38. Kružík (Vrdlovec), 52. Kružík (D. Merta) – 31. Goiš (Malina).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý (Soukup) – Šenkeřík, Vl. Brož, M. Vágner (C), Husák, Hes, Bernad, M. Zdvořáček – Melka, Roubík (A), Smolka – D. Merta, Vrdlovec (A), Kružík – Severa, Pšenička, Kuběna – Macek, Navarra, T. Jandus.
  • SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 3. Kusko (Horký, L. Vágner), 5. Vodný (Kusko, Kristl), 27. L. Vágner (Diviš, Horký), 36. T. Havránek (R. Erat, Diviš) – 16. Strejček (Řehoř, Smetana), 26. M. Havelka (Strejček).
    Sestava HC Stadion Litoměřice: Král (Wolf) – Jeřábek, M. Jandus, Pavlas, Smetana, Strejček, Jebavý, D. Málek – Kusý, J. Veselý, J. Dvořák – Řehoř, J. Šimeček, Jirásek – R. Pilař, Miškář, Kantner – M. Havelka, Hanták, Zajan.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže