Bylo jaro 2011, blížil se konec základní části a do Slovanu přišel šikovný Jaroslav Roubík z Hradce Králové. Zástupci ústeckého hokeje se za ním vydali do Hradce, předložili mu nabídku a útočník ji přijal. „Myslím, že pan Šindel za mnou přišel a řekl mi, že by byl rád, kdybych hrál za Ústí,“ vzpomíná prvoligová legenda.

Na konci ledna 2011 se Jaroslav Roubík připojil k ústeckému týmu, jeho první start ve žlutomodrém dresu se blížil. 26. ledna přišel den „D“. Tehdy čtyřiatřicetiletý rodák z Prahy měl za sebou v podstatě jen jedno dlouhé angažmá, to hradecké. Se Slovanem odcestoval na jih Moravy, do Znojma, kde se Ústí utkalo s domácími Orly. Utkání se podařilo, díky gólům Roka Pajiče, Jana Kloze a Robina Hanzla vyhráli hosté 3:1. Prvnímu střeleckému úspěchu předcházely přihrávky Lukáše Poživila a Jaroslava Roubíka. K Poživilovi se ještě dostaneme. Mimochodem, tehdy v brance Ústí stál Pavel Francouz, který se přes Litvínov dostal až do současného týmu Traktor Čeljabinsk, který je účastníkem Kontinentální Hokejové Ligy.

Hned v prvním duelu za nový tým získal Jaroslav Roubík premiérový bod za přihrávku. Na první ústecký gól musel ale kanonýr čekat o něco déle. 2. února hrál třetí zápas v severočeském dresu a vůbec poprvé se představil na zimním stadionu v Ústí. Soupeřem byl Hradec Králové, jeho předchozí tým. „Za ta léta, která jsem hrál za Hradec, jsem pro tamní klub odvedl kus práce, a tak mi hradečtí hráči při odchodu popřáli hodně štěstí, rozešli jsme se v dobrém,“ přibližuje loučení s Hradcem.

První gól v dresu vstřelil právě v domácím zápase proti Hradci. Střelu Lukáše Poživila tečoval hradecký obránce úplně mimo původní dráhu a odražený kotouč zasáhl Roubíka do nosu. Od obličeje se puk odrazil do branky. „Na svůj první gól za Ústí vzpomínám rád, ale bylo to bolestivé,“ dodal Roubík. Od té doby patří mezi základní stavební kameny ústeckého hokejového týmu.

V průběhu sezóny 2017-2018 dosáhl jen těžko uvěřitelných milníků – získal tisící kanadský bod ve druhé nejvyšší soutěže a krátce na to odehrál také tisící zápas. „Za obě jubilea jsem moc rád. Vždy se snažím hrát pro tým,“ pravil skromně Roubík.

Aby toho nebylo málo (v tom nejlepším smyslu slova), tak se hokejové legendě podařil letos další nepříliš častý počin. Odehrál 400. ligový zápas (součet dlouhodobé části, play-off a baráží) za Ústí nad Labem. „Ani nevím, že se tato statistika eviduje. Každopádně jsem rád za to, že v Ústí mohu hrát tak dlouho. Končit se ještě nechystám, rád bych sezónu dvě odehrál,“ dodal hokejista, který je na třetím místě v klubové historii v celkovém počtu odehraných zápasů.

Více zápasů odehráli jen dva hokejisté a rovněž legendy zdejšího hokeje. 407 utkání má na svém kontě David Pazourek a vůbec nejvíce jich má odehraných Jan Klobouček – 450.

Jaroslav Roubík vstřelil v novém tisíciletí nejvíce ústeckých vítězných branek - 46. O druhou pozici se dělí Martin Šagát a Jan Kloz - oba shodně 22.

Roubíkových 46 rozhodujících gólů obsahuje třikrát klíčový gól v samostatných nájezdech. I v tomto ohledu mu patří první místo. Dělí se o něj s Rokem Pajičem, Rostislavem Špirkem, Romanem Němečkem, Markem Čurillou a Patrikem Poulíčkem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže