Ústí n./L. - Hned první z dvojice venkovních víkendových zápasů přinesl zajímavý milník. Bodu do tabulky se Slovan sice nedočkal, ale útočník Ladislav Gengel odehrál jubilejní dvoustý mistrovský zápas za Ústí nad Labem.

Na sever Čech přišel před sezónou 2014-2015. Předchozí ročník působil v druholigovém Vrchlabí a třetiligovém Havlíčkově Brodu. Hned zkraje dlouhodobé části odehrál první zápas za Ústí. Své účinkování ve žlutomodrém dresu načal domácím zápasem právě proti Havlíčkovu Brodu. Slovan tento zápas vyhrál 4:2. Na triumfu se významně podílel Jaroslav Roubík, který zaznamenal hattrick.

Svůj první kanadský bod a zároveň také gól zaznamenal 10. září v Šumperku. Střelecký úspěch si nechal na vyhrocené utkání, které nabídlo přestřelku. Jeho gól ale neodvrátil prohru Slovanu 5:7. První asistenci si připsal na konci září. V domácím prostředí hostili žlutomodří Havířov a Ladislav Gengel v osmé minutě našel Tomáše Kolafu, který poslal gólovou přihrávku Václavu Meidlovi. Severočeši tento duel vyhráli 5:4.

Ladislav Gengel není žádný velký střelec, za 200 zápasů v Ústí vstřelil 26 gólů (z toho tři v přesilovce a jeden rozhodující) a na 25 přihrál. Jeho hokejové přednosti musíme hledat jinde. Je to hráč, kterého chcete mít v mužstvu, ale nechcete hrát proti němu. Nevypustí ani jeden souboj, snaží se udělat maximum pro svůj i týmový úspěch. Soupeři se snaží zápas co nejvíce znepříjemnit. Na ledě odvádí černou práci, která není příliš vidět, ale je nesmírně důležitá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže