V rámci 43. kola se utká Slovan s Karlovými Vary. Ústí má v probíhající sezóně s Vary bilanci 1:2, a tak uvidíme, jestli se Slovanu podaří ukořistit druhé vítězství. Utkání se odehraje v sobotu 27. ledna od 17:00 hod. na ledě KV Areny.

Tváří v tvář: HC Energie Karlovy Vary – HC Slovan Ústí nad Labem

Údaje před
43. kolem

Porovnání v 1.-42. kole
23-5-6-8
celková bilance
14-1-8-19
2.
postavení v tabulce
12.
138:70
skóre
117:148
85
získané body
52
Jakub Flek – 37 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík – 33 b.
Jakub Flek – 18
nejlepší střelec
David Merta – 15
Tomáš Rachůnek - 24
nejvíce asistencí
Jaroslav Roubík – 22
454
trestné minuty
516
Václav Skuhravý – 76
nejtrestanější hráč
Ladislav Gengel - 46
Filip Novotný – 94,70 %;
Tomáš Závorka – 89,38 %
úspěšnost brankářů
Jakub Soukup– 91,20 %;
Jan Růžička – 90,53 %;
Martin Volke – 90,81 %
Filip Novotný – 1,31;
Tomáš Závorka – 2,27
průměr inkasovaných branek
Jakub Soukup– 3,33;
Jan Růžička – 3,60;
Martin Volke – 2,04
36
góly v přesilovkách
36
16,59 %
využití přesilovek
17,82 %
6
góly v oslabení
7

Karlovy Vary se řadí mezi favority WSM Ligy, čemuž odpovídá i jejich postavení v tabulce. Aktuálně se nachází na druhé příčce a na dosah čtyř bodů mají i první Budějovice. Z posledních pěti utkání vyhrály 4. Podlehly jen Vsetínu na domácím ledě 1:2.

HC Energie Karlovy Vary

  • Rok založení:1932
  • Klubové barvy:zelená, bílá a černá
  • prezident klubu:
    Ladislav Trubač
  • Trenér: Martin Pešout
  • Asistent trenéra: Tomáš Mariška

Vzájemná střetnutí

V letošní sezóně se celky utkaly již třikrát a ve všech případech vyhrál tým, který byl na cizím ledě. První z těchto tří utkání se odehrálo v rámci čtvrtého kola WSM Ligy na ledě Slovanu. Po první třetině vedly Vary 1:0, ve druhé třetině nepadl gól ani na jedné straně. Ve třetí třetině Slovan šel do jednobrankového úniku, ten však Vary ještě do konce hrací doby stihly srovnat, a tak se šlo do prodloužení. V něm se po 29 sekundách prosadil Ondřej Beránek a Vary tak braly o bod víc.

Druhý zápas se odehrál na ledě Karlových Varů. Po první třetině bylo skóre vyrovnané 1:1. Druhá třetina byla bez gólů. Ve třetí třetině Slovan přidal dvě branky, Karlovy Vary již nedokázaly odpovědět a Slovan si tak odvážel tři body.

Poslední ze tří utkání se událo na ledě Slovanu. Po první třetině vedly Karlovy Vary 1:0. V druhé třetině se Slovanu podařilo vyrovnat. Karlovy Vary však přidaly ještě dvě branky a Slovan již nedokázal odpovědět.

Statistické zajímavosti

HC Energie Karlovy Vary

Nejlepším střelcem Karlových Varů je Jakub Flek, který má na kontě osmnáct vstřelených gólů.

Nejvytěžovanějším hráčem je obránce Vladimír Sičák (v průměru 21:53 minuty na zápas).

Nejvíce trestných minut odseděl za Karlovy Vary Václav Skuhravý (76).

HC Slovan Ústí nad Labem

Ústecký David Merta je momentálně hráčem s osmým nejvyšším počtem vstřelených branek (15) v celé WSM Lize.

Nejvytěžovanějším hráčem Slovanu je David Bernad (průměrně stráví na ledě 25:00 minut na zápas).

Nejvíce trestaným hráčem ústeckého celku je Ladislav Gengel se šestačtyřiceti odsezenými minutami na trestné lavici.


42. kolo z pohledu obou celků


  • Branky a nahrávky: 14. Šír (Maier, Hrabík), 34. Bittner (Psota, Hrníčko), 44. Psota (Bittner, Havlín), 60. Z. Král (Chrtek, Havlín) – 43. Kurka (Davídek, Vl. Brož), 48. Pšenička (Weinhold, Gengel).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: J. Růžička (J. Dlouhý) – Vl. Brož, Kurka, M. Vágner, Macek, Vaněk, Weinhold – Smolka, Davídek, Gengel – Kružík, Roubík, Melka – L. Volf, Pšenička, Severa – Krliš, Najman, Navarra.
  • SK Horácká Slavia Třebíč – HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 38. Flek (Krejčí, Sičák), 60. Skuhravý (Kovačevič, Gorčík).
    Sestava HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, A. Rulík – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, Tuominen, Šik.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže