Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté si v pondělním utkání vyšlápli na třetí Kladno. Soupeře se nezalekli, už ve druhé minutě zápasu vedli 2:0, a výsledek postupně navýšili na konečných 6:0. Hráči se prezentovali velkou bojovností a chutí hrát. Velmi dobrý výkon také předvedl domácí brankář Martin Volke, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem ústeckého celku.

Měli jste výborný vstup do utkání, dva rychlé góly, byl to klíč k úspěchu?
Asi to nějakou váhu mělo. Kladno nás chtělo rychle dostat pod tlak, my jsme měli štěstí, že nám to tam spadlo. Oni měli zápas blbec, nic jim tam nespadlo a dostávali takové smolné góly, tak to prostě někdy je, bohužel pro ně.

Jak těžký pro vás byl začátek zápasu, kdy na vás nešlo moc střel?
Ony by možná i šly, kdyby se jim to podařilo zavřít u mantinelů, ale nepovedlo se jim to, my jsme rychle vedly 2:0 a oni pak byli takoví opaření a nemohli se dostat do tempa. Tak to chvilku trvalo, ale kluci hráli parádně, na pár malých drobnůstek, které musíme odstranit z té hry, tak kluci makali, bojovali, takže paráda.

U vás dneska bylo vidět velké sebevědomí, pomáhal jste spoluhráčům s rozehrávkou a často vyjížděl z branky…
Nevím, jestli to bylo sebevědomí, ale my si musíme jeden druhému pomoct tím, že bude každý odevzdávat co nejlepší umění. Když budeme mít trochu štěstí, tak jsme schopní něco odehrát. Tentokrát se nám to zaplať pánbůh dařilo a chtělo by to ještě nějaké zápasy vyhrát.

Předvedl jste několik dobrých zákroků, tak můžete být se svým výkonem spokojený?
Nevím, jestli spokojený, několikrát mě tam vyloženě trefili. Byla to střela bez nějaké těžší situace, ale nešlo jim to, nedařilo se jim a padlo to na ně. Oni potřebují hrát pořádně až v play-off.

Jak těžké bylo na konci utkání udržet nulu na vašem kontě?
Ono, jestli by to bylo 6:0 nebo 6:1, je jedno, hlavně že jsme vyhráli. Počítají se body, a ne nějaké osobní statistiky. Je to příjemné, samozřejmě jsem rád, že jsme nulu udrželi a kluci to odbránili. Já jsem tam pak fauloval, takže dobrý, kluci mákli, vyhodili jsme to dvakrát a byl konec.

Čekají vás ještě další dva domácí zápasy, tak bude se vám po takovém výsledku hrát lépe?
Tak ono se říká, že po posvícení pak přichází to nejhorší, takže uvidíme. Chce to zopakovat, hrajeme doma s Přerovem, oni přijedou bránit a my se budeme muset do nich tlačit. Uvidíme, jak se nám bude dařit, jak budeme plnit úkoly. Diváci byli opět fantastičtí, pomohli nám a tlačili nás dopředu. Bylo to po dlouhé době znát i v hledišti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže